ΕΥΛΟΓΙΑ (;) ΟΜΟΦΥΛΩΝ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ & ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Σε απάντηση στην προγραμματισμένη ημέρα ευλογίας ομόφυλων ζευγαριών στη Γερμανία, ο Επίσκοπος του Σαν Σεμπαστιάν κάλεσε την Τετάρτη τους πιστούς να συμμετάσχουν σε προσευχή και να είναι πιστοί στη Διδασκαλία της Εκκλησίας.
«Σας προσκαλώ να συμμετάσχετε σε μια αλυσίδα προσευχής και νηστείας για την ενότητα της Εκκλησίας στη Γερμανία και σε όλο τον κόσμο. Κύριε, δώσε μας κοινωνία στην πιστότητα στη Διδασκαλία της Εκκλησίας», έγραψε στο twitter ο Ισπανός Ιεράρχης.
Η Ιερά Σύνοδος για τη Διδασκαλία της Πίστεως αποσαφήνισε, στις 15 Μαρτίου, ότι η Εκκλησία δεν έχει την εξουσία να ευλογήσει ομόφυλα ζευγάρια. Παρόλα αυτά μερικοί Επίσκοποι στη Γερμανία έχουν προγραμματίσει για τις 10 Μαΐου, μια εκδήλωση κατά την οποία θα “ευλογηθούν ζευγάρια ανθρώπων που αγαπιούνται” με την παρουσία Ιερέων, Διακόνων και άλλων απασχολούμενων στην ποιμαντική.
«Υπάρχει μια κατανοητή ανησυχία στο λαό του Θεού», και καθώς η σύνοδος στη Γερμανία εκδηλώνεται, υπήρξε «αισθητή έλλειψη ενότητας όσον αφορά την πίστη της Καθολικής Εκκλησίας». […] Έχουμε ακούσει την ανησυχία σχετικά με αυτό το θέμα που εκφράζεται δημόσια από διάφορους Επισκόπους και Καρδιναλίους της Γερμανικής Εκκλησίας, ενώ έχουμε μάθει πώς διάφοροι θεσμοί της Αγίας Έδρας προσπαθούν να συνοδεύουν και να φωτίζουν τη Συνοδική διαδικασία […]. Η ενότητα είναι ένα μεγάλο θαύμα που το Άγιο Πνεύμα πραγματοποιεί στην Εκκλησία εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια, ταυτόχρονα όμως είναι και μια μεγάλη πρόκληση και ευθύνη για όλους εμάς που αποτελούμε την Εκκλησία», είπε ο Ισπανός Επίσκοπος.

(πηγή: catholicnewsagency.com)

Να σημειωθεί, για την αποφυγή κάθε παρερμηνείας, πως η προγραμματισμένη για τις 10 Μαΐου 2021 εκδήλωση δεν αποτελεί Ιερό Μυστήριο και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ισάξια του Μυστηρίου του Γάμου.
Επίσης η συγκεκριμένη πρωτοβουλία επικροτείται από μεμονωμένους Γερμανούς Ιεράρχες και όχι από το σύνολο της Ιεράς Συνόδου της Γερμανίας.
Όπως είναι γνωστό η Αγία Έδρα, μέσω των αρμόδιων θεσμών της, έχει ήδη εκφραστεί, υπενθυμίζοντας την αμετάβλητη θέση της Διδασκαλίας της Καθολικής Εκκλησίας περί του θέματος.
Εκ των προτέρων, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε – εφόσον πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση – αν θα υπάρξουν ‘κυρώσεις’ στους Κληρικούς που θα συμμετάσχουν.

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 25ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 28 Σεπτεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου