ΕΠΤΑ ΕΠΙ ΕΠΤΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΥΚΟΝΟΥ

ΕΠΤΑ ΕΠΙ ΕΠΤΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΥΚΟΝΟΥ

Την Κυριακή το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος π. Νικόλαος τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ενοριακό Ναό της Παναγίας του Ροδαρίου. Μαζί του συλλειτούργησε ο εφημέριος του Ναού π. Ριχάρδος.

Στη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Αρχιεπίσκοπος μετέδωσε το Μυστήριο του Χρίσματος σε επτά έφηβους της ενορίας. Επτά έφηβοι τέσσερεις κοπέλες και τρία αγόρια έλαβαν το Άγιο Πνεύμα με τα επτά του δώρα γιορτάζοντας μαζί με όλη την ενοριακή κοινότητα τη δική τους Πεντηκοστή.

Ο ναός ήταν πλήρης από ενορίτες αλλά και επισκέπτες του νησιού που  ήδη άρχισαν να κατακλύζουν τη Μύκονο.

Κατά την ομιλία του οπ Αρχιεπίσκοπος ανάφθηκε τη συνεχή παρουσία του Θεού στη ζωή μας η οποία εξασφαλίζεται με τη δημιουργία του κόσμου από το Θεό Πατέρα και τη συνεχή του πρόνοια και αγάπη για τα δημιουργήματά του, την παρουσία του Ιησού Χριστού που είναι ο Σωτήρας μας και ο οποίος εξασφάλισε πολλούς τρόπους για να παραμείνει πάντα μαζί μας διαβεβαιώνοντας μας ότι φεύγοντας σωματικά από τη γη δεν μας αφήνει ορφανούς, διότι και πάλι θα επιστρέψει σε μας.

Τις ημέρες αυτές επιστρέφει με την παρουσία του Θεού Άγιο  Πνεύμα, το οποίο από αδύνατους και φοβισμένους μας κάνει δυνατούς και θαρραλέους για να πορευθούμε και να μαθητεύσουμε όλα τα έθνη.

Οι έφηβοι της ενορίας της Μυκόνου είχαν καλά ετοιμαστεί για το Μυστήριο του Χρίσματος και είχαν βρει δικούς τους συμβολικούς τρόπους για να συμμετάσχουν ενεργά στην Ευχαριστίας και στην μετάδοσης του Χρίσματος.  Χρησιμοποίησαν και συμβολικούς τρόπους όπως θα δείτε στο φωτογραφικό υλικό που θα σας βοηθήσει να δείτε την ομορφιά της ημέρας εκείνης. 

[module-455]

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 23 Φεβρουαρίου 2024 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το  Πνεύμα 

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 24-25.2.2024

Οικισμός Ενορία  24 -25 Φεβρουαρίου 2024 Αγάπη Αγίου Αγαπητού 24/2 Σάββατο    17.00 Θεία Λειτουργία Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου

Δικαιοσύνη και Έλεος του Θεού

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΛΕΟΣ  ΤΟΥ ΘΕΟΥ «ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΘΕ  ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΣΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ»  Ο Πάπας Φραγκίσκος σε μια πρόσφατη συνέντευξη, όπως το συνηθίζει,

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου