ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΑΝΤΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ Π. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΤΟΥ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΑΝΤΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ

Π. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ 

Αρ. Πρωτ. 125/2014
Αρ. Φακ.   800/876   

Τήνος 11/03/2014

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Σας απευθύνω αυτή την επιστολή μου μέσω  e-mail, βέβαιος πως θα τη διαβάσετε και δε θα την αγνοήσετε!

Σας παρακαλώ να πάρετε μία δυναμική απόφαση και να προστατεύσετε, όσο υπάρχει καιρός  και τα ακριτικά νησιά, Σάμος, Ικαρία και Φούρνους από την ακτοπλοϊκή εγκατάλειψη.

Δυστυχώς τα τελευταία αυτά χρόνια τα δύο αυτά μεγάλα νησιά Σάμος και Ικαρία, μαζί με τους Φούρνους, έχουν μείνει στο περιθώριο της ακτοπλοϊκής εξυπηρέτησης. 

Τη σημερινή  ακτοπλοϊκή εξυπηρέτησή τους την έχουν αναλάβει  πεπαλαιωμένα πλοία που κανείς  δεν ξέρει με ποιό πλοίο, πότε κι αν θα ταξιδέψει.

Όλα τα ακριτικά μας νησιά θα έπρεπε να είναι ο καθρέπτης της Πατρίδας μας και η φροντίδα της κεντρικής διοίκησης γι’ αυτά αμέριστη και συνεχής.

Όσο υπάρχει καιρός, δείξετε το προσωπικό σας ενδιαφέρον, αγνοήσετε τα όποια συμφέροντα  και βοηθείστε και τα τρία αυτά νησιά, των οποίων οι κάτοικοι, ενώ είναι λησμονημένοι, συνεχίζουν να φυλάνε Θερμοπύλες!
 

Μετά τιμής

+Νικόλαος

Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου

Αποστολικός Τοποτηρητής Καθ. Επισκοπής Χίου, Μυτιλήνης- Σάμου

Μητροπολίτης παντός Αιγαίου

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το Θρησκευτικό και το Λαογραφικό Μουσείο στην καρδιά των Λουτρών, γράφει η Σοφία Ανδριώτη αρχαιολόγος και συνεργάτιδα του Μουσείου

  Το Θρησκευτικό και Λαογραφικό Μουσείο των Πατέρων Ιησουιτών στα Λουτρά της Τήνου ανοίγει τις πόρτες του προς το κοινό αυτό το Σάββατο 15/06/24 και

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου