ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ ΑΓΑΠΗΤΟ ΕΧΘΡΟ ΜΟΥ…

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ ΑΓΑΠΗΤΟ ΕΧΘΡΟ ΜΟΥ…

Αγαπητέ εχθρέ μου, 
σ’ ευχαριστώ που υπάρχεις. Εάν δεν υπήρχες, πως θα μπο-ρούσα να προοδεύσω στην ταπεινοσύνη, την υπομονή, την αγάπη και πως θα μπορούσα να χαρίσω στους άλλους τη συγχώρεση μου;
Είσαι στ’ αλήθεια μια ευλογία, διότι μόνο χάρη σε σένα μπορώ να ζήσω σε πληρότητα τη χριστιανική μου κλήση. Ο Κύριος του ουρανού και της γης, χάρη στις κατηγορίες σου, τις κριτικές σου, τις κακίες σου, τις επιθέσεις σου, όχι μόνο με εξαγνίζει από τις αμαρτίες μου, αλλά και κάνει, αυτός ο πόνος που εσύ μου προκαλείς, αγαπητέ εχθρέ μου, να συμβάλλει ώστε, η αποστολή μου να βοηθά περισσότερες ψυχές που βρίσκονται μακριά από το Θεό.
Σ’ ευχαριστώ, για τις ενοχλήσεις που μου προξενείς, διότι αυτές με καθιστούν όμοιο με τον Ιησού Χριστό, τον Υιό του, που εξαγόρασε με το δικό του πόνο την αμαρτία της ανθρωπότητας. 
Αγαπητέ εχθρέ μου, αν μπορούσες να καταλάβεις πόσο μεγάλο δώρο μου προσφέρεις! Με κάνεις να συμμετέχω χωρίς να το ξέρω, στα ίδια τα βάσανα και τους πόνους του Χριστού!
Είσαι ο πιο μεγάλος ευεργέτης μου, διότι από τότε που άρχισες με την κακία σου, να με κάνεις να υποφέρω, εγώ απευθύνομαι με μεγαλύτερη θέρμη στο δημιουργό Θεό που μου έπλασε. Εσύ λοιπόν με την κακή συμπεριφορά σου απέναντί μου, με ωθείς να προσεύχομαι ακόμη πιο πολύ.
Όμως δεν υπάρχει πιο μεγάλο δώρο από το να παρακινεί κάποιος τον άλλο στην προσευχή.
Αγαπητέ μου εχθρέ, είσαι αληθινά για μένα μια ευλογία!
Όσο περισσότερο με κακολογείς, τόσο περισσότερο ο Θεός λέει καλά λόγια για μένα στους αγγέλους του ουρανού!
Αλίμονο μου αγαπητέ εχθρέ μου, αν εσύ έλεγες τα καλά λό-για για μένα. Τότε θα μου δημιουργούσες κακό, διότι θα με έκανες να νομίζω, ότι είμαι τέλειος, χωρίς ελαττώματα και αμαρτία. Τότε πράγματι θα μου προξενούσες μεγάλο κακό. Θα με έκανες να υπερηφανευτώ και έτσι από μαθητής του Ιησού θα μεταμορφωνόμουνα και μάλιστα χωρίς να το αντιληφθώ, σε ένα οπαδό του κακού, του οποίου εσύ δυστυχώς είσαι δούλος και από τον οποίο εγώ είμαι ελεύθερος έως ότου παραμένω σε διωγμό δίπλα στο Χριστό.
Τώρα, χάρη σε σένα αγαπητέ εχθρέ μου και με τη βοήθεια του Θεού μπορώ να γίνω ένας άγιος.
Εγώ δεν παύω να σ’ αγαπώ με όλη μου την καρδιά. Συνέχιζε να με κακολογείς και να κατακρίνεις ό, τι κάνω. Θα σου είμαι πάντα ευγνώμων, για ό, τι κάνεις εναντίον μου.
Ευχαριστώ πάντα το Θεό, που μας βοήθησε να ανταμώσουμε στη ζωή. Θα προσεύχομαι και για σένα, για να μπορέσεις και εσύ να φθάσεις στην αγιοσύνη πριν από μένα!
Ευχαριστώ το Θεό, που με βοήθησε να καταλάβω, πως όποιος βρίσκει ένα φίλο, βρίσκει ένα θησαυρό, αλλά όποιος βρίσκει ένα εχθρό, βρίσκει την αιώνια ζωή!

Ν
φίλος του εχθρού μου
 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 4ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 30 Ιανουαρίου 2023                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου