ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΑΓΕΛΛΟ ΦΥΛΑΚΑ ΜΟΥ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΑΓΕΛΛΟ ΦΥΛΑΚΑ ΜΟΥ

Δεν γνωρίζω, αν μπορείς να διαβάσεις αυτή την επιστολή μου, ούτε γνωρίζω τη διεύθυνσή σου για να τη στείλω.
Δεν έχω ιδέα αν εκεί στον Παράδεισο, όπου εσύ κατοικείς, τις ώρες που δεν ασχολείσαι μαζί μου, περνούν ταχυδρόμοι που παραδίδουν την αλληλογραφία που φθάνει από τη γη!
Όμως θέλω να σου γράψω αυτή την επιστολή, διότι, κατά κάποιο τρόπο, είμαι βέβαιος πως εσύ την διαβάζει την ίδια στιγμή που εγώ την γράφω.
Παρόλο που δεν μπορώ να σε δω, σίγουρα εσύ βρίσκεται πίσω μου και με ένα ευχάριστο χαμόγελο κρυφοκοιτάζεις τα λόγια που σου γράφω. Αντιλαμβάνομαι τη παρουσία σου και νιώθω το ελαφρύ χέρι σου που ακουμπάς στον ώμο μου. Είναι αυτό ελαφρύ άγγιγμα που ποτέ δεν με εγκαταλείπει.
Άγγελέ μου, είναι η πρώτη φορά που σου γράφω ένα γράμμα, ίσως, διότι πριν από χθες,,ποτέ δεν σε είχαν αισθανθεί τόσο κοντά μου.
Αν δεν ήσουν κοντά μου εσύ χθες το πρωί, δεν ξέρω τι μπορού-σε να μου έχει συμβεί. Ίσως είχα κάνει μεγάλο κακό στον εαυτό μου.
Για καλή μου τύχη όμως τα χέρια σου με κράτησαν Και δεν έ-παθα τίποτε, αν και φοβήθηκα λιγάκι και όταν σκέπτομαι τα πρόσωπα που δεν είναι τόσο τυχερά σαν και μένα, νιώθω ανατριχίλα, διότι θα μπορούσε να είχε συμβεί και σε μένα αυτό που συνέβηκε σε άλλους και τώρα δεν θα ήμουν πια εδώ.
Ποιος ξέρει γιατί σας σκεπτόμαστε, μόνο όταν κινδυνεύει η ζωή μας και με κάποια θαύμα σωζόμαστε!
Και όμως εσύ είσαι δίπλα μου από την πρώτη ημέρα που άνοιξα τα μάτια μου σ’ αυτό τον παράξενο κόσμο.
Μου κράτησες το χεράκι μου, όταν ακόμη βρισκόμουν στην εκ-κόλαψη, όταν ακόμα δεν ζύγιζα ούτε δυο κιλά και κινδύνεψα να με πάρεις στον παράδεισο μαζί σου, πριν περάσω από αυτή τη γη.
Τα πρώτα «βηματάκια» μου τα έκανα, ενώ εσύ ήσουν δίπλα μου και κάθε φορά που έπεφτα, επειδή τα ποδαράκια μου ήταν ακόμα πολύ αδύναμα, εσύ ήσουν έτοιμος να με δεχθείς στην προστατευμένη αγκαλιά σου.
Τόσες φορές με φύλαξες όταν βρισκόμουν σε κίνδυνο και φο-βόμουν, πως μόνος μου δεν θα τα καταφέρω. Τόσες φορές κοιμήθηκες πλάι μου, κάτω από τα σεντόνια του κρεβατιού μου, για να σκουπίζεις τα δάκρυά μου και ποτέ δεν με εγκατέλειψες όταν σε είχα ανάγκη.
Βρίσκεσαι πάντα κοντά μου και σε κάθε καλή μου πράξη, σε κάθε σκέψη αγάπης που έχω για τη ζωή και για τα πρόσωπα που αγαπώ.
Ποτέ δεν σου το είπα μέχρι τώρα, αλλά εσύ είσαι για μένα το πιο ωραίο δώρο που έλαβα από τον ουρανό.
Σ’ αγαπώ
Ν
  

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής (του Σεβ. Νικολάου)

  ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΔΩΡΕΑΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ Στη σημερινή ευαγγελική περικοπή ακούσαμε είναι ένα από τα πιο γνωστά επεισόδια του Ευαγγελίου, ο «πολλαπλασιασμός των άρτων».

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου