ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΝΟΥ

Αρ.Πρωτ. 246/2014
Αρ. Φακ.  900/900Z

Τήνος 14/7/2014

 

Από  πολλά  χρόνια  παρακολουθώ από το παράθυρο του Γραφείου μου και βιώνω μαζί σας τον αγώνα και την αγωνία σας, να κερδίσετε,  με τον ιδρώτα του προσώπου σας, το ψωμί για σας και την οικογένειά σας. Σας θαυμάζω και σας συγχαίρω για τον ευγενικό τρόπο με τον οποίο ασκείτε το επάγγελμά σας. Πολλές μέσα από το χιούμορ της ζωντανής διαφήμισης γίνεστε η πιο ευχάριστη, αισιόδοξη, ευγενική και χαρούμενη τάξη εργαζομένων του νησιού μας.

Από αυτή την όμορφη συμπεριφορά σας, πείθομαι ότι  είστε όλοι και όλες άνθρωποι με πίστη και καλοί χριστιανοί. Γι’ αυτό και τολμώ να σας απευθύνω αυτά τα λίγα λόγια και να σας ζητήσω να βοηθήσετε πρώτοι εσείς άνθρωποι του μόχθου και του ιδρώτα να μη μετατρέψουμε την ημέρα του Κυρίου σε ημέρα εμπορίου.

Σίγουρα γνωρίζετε ότι η Κυβέρνηση της Πατρίδας μιμούμενη άλλες κυβερνήσεις θέλει να καταργήσει το νόμο της αργίας της Κυριακής και να είναι ανοικτά όλα τα καταστήματα.

Ο Κύριος που γνωρίζει  τον κόπο και το μόχθο των τιμίως εργαζομένων μας προσφέρει την ημέρα τη δική του (Κυριακή) για να ξεκουραστούμε μαζί Του. Να προσευχηθούμε, να λάβουμε μέρος στο Μυστήριο της αγάπης Του, που είναι η Ευχαριστία και να βρούμε τρόπους  αδελφικής αγάπης για να αγιάσουμε την ημέρα του Κυρίου.

Πιστεύω πως εσείς μπορείτε να δώσετε ένα μάθημα πολύ δυνατό και να αποφασίσετε να μη λειτουργείτε τη λαϊκή αγορά την ημέρα της Κυριακής. Μη φοβάστε δε θα χάσετε τίποτα, αντιθέτως ο Κύριος θα βρει τρόπους να σας ανταμείψει και θα εκτιμηθεί αυτή η μεγάλη σας και θαρραλέα πράξη.

Σας ευχαριστώ που θα διαβάσετε την επιστολή μου αυτή και θα πάρετε μια ιστορική απόφαση που θα σας κάνει γνωστούς σε όλη την Ελλάδα, η οποία θα είναι τιμή για σας, τιμή για τις οικογένειές σας, τιμή για το νησί μας και δόξα για το Θεό.

Αν θελήσετε, μπορώ να έλθω ανάμεσά σας εκεί στον τόπο της εργασίας σας και να συζητήσουμε όμορφα και φιλικά.
 

Με πολλή αγάπη
+Νικόλαος Αρχιεπίσκοπος

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 6 Δεκεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου