Επιστολή στον Αθανάσιο Μαρτίνο

ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ
ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

Αρ.Πρωτ. 5003/2016

                                                                             Τήνος 27/05/2016

 

Προς

Τον κύριο Αθανάσιο Μαρτίνο και τη σύζυγό του κυρία Μαρίνα

Οδός Ακτής 12

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ ΑΤΤΙΚΗΣ,

Αξιότιμε κύριε Μαρτίνε,

Η  Ιερά Σύνοδος της καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδος, επιθυμεί να σας εκφράσει την ευγνωμοσύνη της για την απόφασή σας να φιλοξενήσετε και να εξασφαλίσετε τη διατροφή από τις 24-26 Μαίου 2016 στο θαυμάσιο και  φιλικό περιβάλλον του Ξενοδοχείου σας  Tinos beach  στην περιοχή Κιόνια της Τήνου.

Η ευγενική αυτή χειρονομία και γενναιοδωρία σας, μας συγκίνησε ιδιαιτέρως και σας ευχαριστούμε.

Ο Σεβασμιόταος Αρχιεπίσκοπος  Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου, π. Νικόλαος μας ενημέρωσε ότι δεν είναι η πρώτη  φορά που εκδηλώνονται τα ευγενικά σας αισθήματα και η υλική προσφορά σας  προς την Καθολική Εκκλησία, γι’ αυτό και ο  Πάπας Βενέδικτος σας τίμησε με τον τίτλο: «Ιππότης του Πάπα Γρηγορίου του Μεγάλου».

Με την ευκαιρία που μας δώσατε να νιώσουμε την ευαισθησία της καρδιάς σας, καταλάβαμε πως αυτή αγαπά  χωρίς δογματικές διακρίσεις, γι’ αυτό και σας καθιστά αληθινό Ιππότη και της  πίστης.

Ενημερωθέντες από τον Σεβασμιότατο Νικόλαο για τον πόνο που βιώσατε στη ζωή σας, με τον πρόωρο θάνατο της αγαπημένης κορούλας Αθηνούλας , τελέσαμε την Πέμπτη 26 Μαίου στον Μοναστηριακό Ναό του Αγίου Αντωνίου στην Παλλάδα Τήνου, με την παρουσία  των μελών της Ιεράς  Συνόδου της Καθολικής  Ιεραρχίας της Ελλάδος,  42 εφημερίων και δύο διακόνων, επιμνημόσυνη Θεία Λειτουργία για την αιώνια ανάπαυσή της.

Σας συγχαίρουμε για την άψογη και ευγενέστατη υπηρεσία που προσφέρει όλο το προσωπικό του Ξενοδοχείου σας,  με επί κεφαλής τον συμπαθέστατο κ. Γεώργιο Πόντη. Αληθινά  σας τιμούν, τιμούν τον δυναμικό επιχειρηματία κ. Κ. Βλάχου, στον οποίο εμπιστευθήκατε την όμορφη όαση σας στα Κιόνια, που τιμά όλο το νησί της Τήνου και την Πατρίδα μας. 

Είθε ο Κύριος, με τις ικεσίες της Μεγαλόχαρης Θεοτόκου, να ευλογεί εσάς, την προσφιλή σύζυγό σας, κα Μαρίνα, και όλα τα μέλη της οικογένειας  σας. Να σας διατηρεί πάντοτε ακμαίο και δυνατό, για να συνεχίσετε να κάντε το καλό γύρω σας. Με τον τρόπο αυτό  αποκαλύπτεται η  χριστιανική ευαισθησία της καρδιάς σας, η οποία ως φαίνεται μόνο να αγαπά γνωρίζει.

Αυτό αποτελεί αληθινό θησαυρό για την οικογένειά σας, η οποία επέλεξε να μοιράζεται απλόχερα τα αγαθά που ο Κύριος της διαθέτει με όσους προστρέχουν στην ευγένειά σας και στην καλοσύνη σας.

Και πάλι θερμά σας ευχαριστούμε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 + Φραγκίσκος
Επίσκοπος πρώην Σύρου-Θήρας και Κρήτης

                                                             

 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

+Νικόλαος
Αρχιεπίσκοπος Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου
Μητροπολίτης παντός Αιγαίου

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 4ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 30 Ιανουαρίου 2023                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου