ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟΤις μεσημβρινές ώρες προερχόμενος εκ Σύρου και συνοδευόμενος από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σύρου-Τήνου κλπ. κ. Δωρόθεο τον Β, τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου και Επίσκοπο Διαυλείας κ. Γαβριήλ και τον  Αρχιδιάκονο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, έφθασε στην Τήνο ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάση Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Στην είσοδο του Ναού της Μεγαλόχαρης υποδέχτηκαν τον Μακαριότατο οι θρησκευτικές και πολικές  και στρατιωτικές Αρχές του Τήνου.
Προσκληθείς παρέστη και ο Αρχιεπίσκοπός μας π. Νικόλαος συνοδευόμενος από τον Εφημέριο του Ιερού ναού του Αγίου Νικολάου Χώρας Τήνου, π. Μάρκου Φώσκολου, του εφημερίου Πάρου και Μυκόνου π. Ριχάρδου Ταράσκεβιτς και του Ιεροδιακόνου μας π. Ιωάννη Σκλάβου.

Με την παρουσία του Μακαριότατου τελέστηκε Δοξολογία στον Ναό της Ευαγγελιστρίας και μετά τον χαιρετισμό που του απεύθυνε ο  Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Δωρόθεος, Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Σύρου, κλήρο και λαό για την υποδοχή, αλλά και την φιλοξενία, ενώ μιλώντας για το πρόσωπο της Παναγίας λέγοντας πως είναι εκείνη που ένωσε τους ανθρώπους με τον Θεό μετά την έκπτωσή τους. Συγκεκριμένα ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε πως "χιλιάδες άνθρωποι βλέπουν την Παναγία σαν μάνα τους, σαν παρηγορήτρια κι αυτό γίνεται αντιληπτό συγκρίνοντας δύο γυναίκες, την Εύα και την Παναγία. Την Εύα την πλησίασε ο όφις και κατάφερε να την παρασύρει χάνοντας την κοινωνία που είχε με τον Θεό, αποξενώθηκε. Αντίθετα την Παναγία που προέρχονταν από ένα ταπεινό χωριό με πολλές δυσκολίες την επισκέφθηκε ο άγγελος και της αποκάλυψε ότι θα κατεβάσει το Θεό στην Γη, για να μπορεί ο άνθρωπος να ανεβαίνει στον ουρανό και δέχτηκε να γίνει το θέλημα του Θεού. Χαράχτηκαν, λοιπόν, δύο δρόμοι. Ο δρόμος της Εύας που είναι δρόμος της άρνησης και αποξένωσης και ο δρόμος της Παναγίας, που είναι ο δρόμος της χάριτος".

Διακρίνουμε σήμερα, ότι όλοι έχουμε μέσα μας αυτά τα δύο πρόσωπα, κάθε φορά που απομακρυνόμαστε από τον Θεό είμαστε τα παιδιά της Εύας, ενώ αν ακολουθήσουμε την Παναγία, γινόμαστε τα παιδιά της χάριτος.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε πως "στις δύσκολες ημέρες που ζούμε ο δρόμος της μεταξύ μας αγάπης, της ενότητας και της καθαρότητας στις σχέσεις μας είναι κάτι που το χρειαζόμαστε. Είναι, εξάλλου, το μόνο αισιόδοξο μήνυμα ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε". Ευχήθηκε, ωστόσο, "η Παναγία να μας δίνει δύναμη και φωτισμό, για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν στην πατρίδα μας".

Μετά τη Δοξολογία προσφέρθηκε γεύμα προς τιμήν του Μακαριότατου στο Εστιατόριο ΕΞΩ στο οποίο παρακάθισε και ο Αρχιεπίσκοπός μας.

Στη διάρκεια του γεύματος απεύθυναν χαιρετισμό στον Μακαριότατο ο Αντιπρόεδρος του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου, ο Αρχιεπίσκοπός μας, ο Δήμαρχος και ο Λιμενάρχης Τήνου.

Η επίσκεψη του Μακαριότατου στην Τήνο ήταν αληθινή ευλογία για όλο το νησί και η απλότητά του άγγιξε όλους όσους είχαν την τιμή και την χαρά να τον υποδεχθούν και να τον ακούσουν.


 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 6 Δεκεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου