ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΧΑΡΑΣ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑΣ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΧΑΡΑΣ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑΣ

Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος το μεσημέρι της Τρίτης 5 Ιουλίου 2016, συνοδευόμενος από τον π. Πέτρος Σοκολόφσκυ, εφημέριο της Ποιμαντικής Ενότητας  Κώμης Τήνου και τον π. Ριχάρδο Ταράσκεβιτς εφημέριο Μυκόνου και Σάμου, επισκέφτηκε την κατασκήνωση των Μαριανών Αδελφών στην κολυμπήθρα της Τήνου

Η πρώτη συνάντηση με τα 45 παιδιά , τους πέντε  λαϊκούς εμψυχωτές και του τέσσερεις  αδελφούς Μαριανούς, έγινε στο Παρεκκλήσιο της Παναγίας της Λούρδης.

Εκεί όλοι μαζί  προσευχήθηκαν στο Θεό και τον ευχαρίστησαν για την όμορφη περίοδο που πέρασε η αδελφωμένη αυτή ομάδα για 13  ημέρες  στο όμορφο παραθαλάσσιο περιβάλλον της Κολυμπήθρας Τήνου.

Οι Μαριανοί αδελφοί και οι λαϊκοί εμψυχωτές συνεργάτες τους αφιλοκερδώς με  πολλή αγάπη  προς τα παιδιά, και για πρώτη φορά αγόρια και κορίτσια, έδωσαν όλο τον εαυτόν τους και πρόσφεραν στα παιδιά δέκα τρεις ημέρες ηρεμίας, γαλήνης, αδελφοσύνης, χαράς, και προσευχής στο μαγευτικό περιβάλλον της Κολυμπήθρας.

Ο Σεβασμιότατος π. Νικόλαος, μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου της ημέρας,  μίλησε στα παιδιά:

για την Παναγία, που ο Ιησούς την κατέστησε μητέρα όλων των ανθρώπων,

για τον Ιησού που θέλησε να γίνει αδελφός μας και φίλος μας και ταυτόχρονα τις ευθύνες που έχουμε να τον βοηθήσουμε τώρα που Εκείνος επανήλθε στη δόξα του Πατέρα του, να συνεχίσει ο ίδιος μαζί μας  την αποστολή του πάνω στη γη.

Σήμερα ο Κύριος χρησιμοποιεί τους ανθρώπους για να συνεχίσει να κηρύττει στη γη την αγάπη, να αναγγέλλει τη Βασιλεία του και να υπόσχεται την αιώνια ευτυχία σε όσους θελήσουν να δεχθούν το λόγο του και μαζί του να κάνουν το θέλημα του Θεού Πατέρα με την βοήθεια του Αγίου Πνεύματος.

Συγχάρηκε στη συνέχεια τα  παιδιά για την όμορφη συμπεριφορά τους και την υπακοή τους στις οδηγίες των ανθρώπων εκείνων που θέλησαν να τους προσφέρουν αυτές τις ευχάριστες ημέρες  με την παρουσία του Θεού. Οι λαϊκοί εμψυχωτές και οι Μαριανοί αδελφοί  έχουν τάξει στη ζωή τους να υπηρετούν τα παιδιά, τους έφηβους, τους νέους προσφέροντάς τους ιδανικές συνθήκες για εκπαίδευση και χριστιανική μόρφωση μέσα σε ένα περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από το άρωμα  του Ευαγγελίου. 

Οι Μαριανοί αδελφοί, οι λαϊκοί εμψυχωτές και τα παιδιά  γεύτηκαν στη συνέχεια  τα θαυμάσια εδέσματα που είχαν ετοιμάσει η καρδιά και τα χέρια των δύο εξαιρετικών κυριών που κατά τη διάρκεια της κατασκήνωσης ετοίμαζαν φρόντιζαν για την υλική τροφή των παιδιών, για να μπορούν  με  χαρά και κέφι να αναζητούν την αληθινή τροφή  με την ακρόαση του λόγου και τη συμμετοχή τους στην τέλεση της Θείας Λειτουργίας.

Στο τέλος της συνάντησης ο Σεβασμιότατος πρόσφερε σε όλα τα παιδιά, στους παιδαγωγούς και τους Μαριανούς Αδελφούς την ιστορική  εικόνα του 12ου αιώνα που ευρίσκεται στον Μητροπολιτικό  μας Ναό στη Νάξο. Είναι η εικόνα που προσελκύει κάθε καλοκαιρινή περίοδο την επίσκεψη τουλάχιστον πενήντα χιλιάδων επισκεπτών.

Ευχήθηκε τέλος στα παιδιά να επιστρέψουν με χαρά στα σπίτια τους και να μεταφέρουν τους χαιρετισμούς του στους γονείς τους και σε όλα τα μέλη της οικογένειάς τους. Τους ευχήθηκε επίσης του χρόνου όταν θα επιστρέψουν και πάλι στην Κολυμπήθρα Τήνου να είναι όχι  45 αλλά 90.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ποιμαντική επιστολή Ιεραρχίας

                  ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Αρ. Πρωτ.: 5606/2024      Σύρος, 23 Φεβρουαρίου 2024 Προς τους πιστούς της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα Αδελφοί μας και

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 24 Φεβρουαρίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου