ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΩΡΑΣ ΤΗΝΟΥ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΩΡΑΣ ΤΗΝΟΥ

Το Σάββατο το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος π. Νικόλαος επισκέφτηκε το Κατηχητικό Κέντρο της Ενορίας του Αγίου Νικολάου στη Χώρα της Τήνου.Ήταν η πρώτη του επίσκεψη του για το έτος 2014 και είχε την ευκαιρία να ευχηθεί στον εφημέριο π. Μάρκο Φώσκολο, στην υπεύθυνη του Κατηχητικού Κέντρου κα Στέλλα Φώσκολου, στις Κατηχήτριες και σε όλα τα παιδιά «καλή χρονιά».

Ο Αρχιεπίσκοπος είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τα παιδιά  και να διαπιστώσει τη σοβαρή  προσπάθεια που γίνεται και σ’ αυτό το κατηχητικό μας κέντρο. Η απόδοση των παιδιών είναι πολύ καλή και αυτό σίγουρα οφείλεται στους γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους στο κατηχητικό κέντρο αλλά και τις σοβαρές και υπεύθυνες  προσπάθειες που γίνονται από όλους τους εκεί εργαζομένους.
Υπάρχει μια καλή προσέλευση των παιδιών κατά τα  τρία Σάββατα του μήνα που εξασφαλίζεται η κατήχηση σ’ αυτό το κατηχητικό κέντρο. 

Τα κατηχητικά κέντρα δεν συγκρίνονται με τα δημοτικά σχολεία.  Στο κατηχητικό  γίνεται μία αδελφική και φιλική συνάντηση με τους υπευθύνους του που με το δικό τους έμπειρο τρόπο κάνουν γνωστό στα παιδιά τον Χριστό, την οικογένειά του που λέγεται Εκκλησία, τα μέσα που τη διέθεσε  για τη σωτηρία μας  τα Μυστήρια και την ιστορία της πάνω στη γη από τότε που ο Κύριος την ίδρυσε μέχρι σήμερα.

 

 

 

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

3η Κυριακή του Πάσχα (B)

3η   ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (B)     ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ 66[65],1-2                         Αλαλάξετε στο Θεό όλη η γη, ψάλετε στη δόξα του Ονόματός

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 18 Μαΐου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου