ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Το Σάββατο 16 Μαΐου στις 8 το βράδυ τελέστηκε η Θεία Λειτουργία στον ενοριακό ναό της Μεταστάσεως της Θεοτόκου στη Μυτιλήνη από τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Νικόλαο και συλλειτούργησαν μαζί του ο Βικάριος της Επισκοπής Χίου Π. Ριχάρδος και ο εφημέριος του Ναού Π. Λέων.

Η ενεργός συμμετοχή, όπως πάντα, της εκεί μικρής ενοριακής κοινότητας έδωσε και πάλι την ευκαιρία στον Αρχιεπίσκοπο να τους συγχαρεί και να την επαινέσει για την συνεχή προσπάθεια που καταβάλει να παραμένει μία ζωντανή κοινότητα ενωμένη και αγαπημένη.

  

Το ευαγγέλιο της Έκτης Κυριακής του Πάσχα μιλούσε για την εντολή ης αγάπης και ζήτησε από τη συναγμένη Εκκλησία να τροφοδοτεί την πίστη της συνεχώς με τα λόγο του Θεού και με τη μυστηριακή χάρη που λαβαίνει με τη συμμετοχή της στην τέλεση ιδιαίτερα του Μυστηρίου της Ευχαριστίας να παίρνει δύναμη για να συνεχίσει τον πνευματικό αγώνα της πίστης, την οποία οφείλει να αποδεικνύει με πολλά, έστω και μικρά, έργα αγάπης.

Την Κυριακή το πρωί αναχωρήσαμε από Μυτιλήνη για τη Σύρο αφού Με πέρασμα από τα λιμάνια της Χίου, του Βαθέως Σάμου, του Καρλοβασίου Σάμου, του Εύδυλου Ικαρίας, της Μυκόνου και  της Σύρου.  Ευτυχώς το δρομολόγιο είναι γνωστό στους δύο ευγενέστατους πλοιάρχους τους δύο μηχανικούς, τους αξιωματικούς και όλο το πλήρωμα που η οδήγηση του πλοίου ήταν εύκολη ακόμη και για ερασιτέχνες ναυτικούς!!!

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου