ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ

Κύριε και Θεέ μας, Παντοδύναμε και Αιώνιε, στον οποίο αποδίδουν δόξα, η γη, ο ουρανός και η θάλασσα και όσα πλάσματα Σου εις αυτά κατοικούν, άκουσε τη δέησή μας, ιδιαίτερα στις δύσκολες αυτές στιγμές που περνά η Πατρίδα μας.

Οι  πρόγονοί μας θυσιάστηκαν  για να ζούμε σήμερα  χαρούμενοι και ευτυχισμένοι μέσα σ’ ένα ελεύθερο  και δίκαιο κόσμο.

Δώσε, Κύριε τη φώτιση και τη σύνεση στους Κυβερνώντες την  Πατρίδα μας, που τις ημέρες αυτές έντονα συνεργάζονται με θεσμούς, στους οποίους δυστυχώς είναι  οφειλέτης, ώστε με σεβασμό, αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη να βρουν τη λύση εκείνη που θα της επιτρέψει να διατηρήσει την πλήρη ανεξαρτησία της από τους θεσμούς και τα πρόσωπα.

Δώσε τους τη δύναμη να αποδείξουν ότι, το μόνο που επιθυμούν είναι να προσφέρουν μία αξιοπρεπή, ήρεμη και ειρηνική ζωή σε όλους τους πολίτες της.

Είναι Κύριε λυπηρό ό, τι συνέβη με τόσους συνανθρώπους μας τον τελευταίο αυτό καιρό, που κάποιοι δεν άντεξαν και άλλοι  δεν αντέχουν τη φτώχεια και τη δυστυχία. Αυτή που δημιουργήθηκε στην Πατρίδα από λάθη εκείνων, στους οποίους είχαμε εμπιστευθεί τις τύχες της, χωρίς όμως να αποποιούμαστε και τη δική μας ευθύνη.

Χορήγησέ μας, Κύριε τη χάρη, Κυβερνώντες και κυβερνώμενοι να δοξάζουμε το Άγιο Όνομα Σου. Να  φυλάσσομε  και υπερασπιζόμαστε, το πολύτιμο αγαθό της ενότητας και της αδελφοσύνης και παρά τις όποιες διαφορές μας,  να θέτουμε πάνω από όλα τη δόξα Σου και την πρόοδο και ευημερία της Πατρίδας μας, χωρίς κάποιον να αδικούμε ή κάποιος να μας αδικεί.

Κύριε εισάκουσε μας.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

26η Κυριακή του Έτους (Α)

26η    ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ (A)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Δαν   3,31.29.30.43.42 Όσα έκανες σ’ εμάς, Κύριε, τα έκανες με κρίση αληθινή. Αμαρτήσαμε σε όλα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου