ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ

Κύριε και Θεέ μας, Παντοδύναμε και Αιώνιε, στον οποίο αποδίδουν δόξα, η γη, ο ουρανός και η θάλασσα και όσα πλάσματα Σου εις αυτά κατοικούν, άκουσε τη δέησή μας, ιδιαίτερα στις δύσκολες αυτές στιγμές που περνά η Πατρίδα μας.

Οι  πρόγονοί μας θυσιάστηκαν  για να ζούμε σήμερα  χαρούμενοι και ευτυχισμένοι μέσα σ’ ένα ελεύθερο  και δίκαιο κόσμο.

Δώσε, Κύριε τη φώτιση και τη σύνεση στους Κυβερνώντες την  Πατρίδα μας, που τις ημέρες αυτές έντονα συνεργάζονται με θεσμούς, στους οποίους δυστυχώς είναι  οφειλέτης, ώστε με σεβασμό, αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη να βρουν τη λύση εκείνη που θα της επιτρέψει να διατηρήσει την πλήρη ανεξαρτησία της από τους θεσμούς και τα πρόσωπα.

Δώσε τους τη δύναμη να αποδείξουν ότι, το μόνο που επιθυμούν είναι να προσφέρουν μία αξιοπρεπή, ήρεμη και ειρηνική ζωή σε όλους τους πολίτες της.

Είναι Κύριε λυπηρό ό, τι συνέβη με τόσους συνανθρώπους μας τον τελευταίο αυτό καιρό, που κάποιοι δεν άντεξαν και άλλοι  δεν αντέχουν τη φτώχεια και τη δυστυχία. Αυτή που δημιουργήθηκε στην Πατρίδα από λάθη εκείνων, στους οποίους είχαμε εμπιστευθεί τις τύχες της, χωρίς όμως να αποποιούμαστε και τη δική μας ευθύνη.

Χορήγησέ μας, Κύριε τη χάρη, Κυβερνώντες και κυβερνώμενοι να δοξάζουμε το Άγιο Όνομα Σου. Να  φυλάσσομε  και υπερασπιζόμαστε, το πολύτιμο αγαθό της ενότητας και της αδελφοσύνης και παρά τις όποιες διαφορές μας,  να θέτουμε πάνω από όλα τη δόξα Σου και την πρόοδο και ευημερία της Πατρίδας μας, χωρίς κάποιον να αδικούμε ή κάποιος να μας αδικεί.

Κύριε εισάκουσε μας.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 30.9–1.10 2023

Οικισμός Ενορία 30 Σεπτεβρίου – 1 Οκτωβρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού Κυριακή 09.00 Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 27 Σεπτεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023   Κατήχηση. Το αποστολικό ταξίδι στη Μασσαλία επί τη ευκαιρία των «Μεσογειακών Συναντήσεων»

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου