Επαναβεβαιώνουμε την ενότητά μας με την Εκκλησία της Ρώμης

Επαναβεβαιώνουμε την ενότητά μας με την Εκκλησία της Ρώμης.

“Ήλθαμε να επαναβεβαιώσουμε  την ενότητά μας με τον Επίσκοπο της Ρώμης και να ζητήσουμε  τη βοήθειά του  για τον Ουκρανικό λαό”. Αυτά δήλωσε η Αυτού Μακαριότητα  SviatoslavShevchuk, μετά την ακρόαση  που είχε προχθές  η Διαρκής  Ιερά Σύνοδος  της  Ουκρανικής ελληνορύθμου Καθολικής Εκκλησίας με τον   Πάπα Φραγκίσκο στη Ρώμη.

“Ο Πάπας μας άκουσε”  δήλωσε  στο Ράδιο του Βατικανού ο Αρχιεπίσκοπος Shevchukκαι υπενθύμισε  ότι  ο Ποντίφικας  θεωρείται  μια «ηθική  εξουσία  που μιλά για την αλήθεια , μια φωνή πολύ σημαντική  για τον Ουκρανικό λαό”.

Η Ελληνόρυθμος  Καθολική Εκκλησία  δηλώνει έτοιμη  να συνεργαστεί  για το καλό όλου του  έθνους, σε ένα σχέδιο που θα περιέχει  διεθνείς οργανισμούς και μη. Ο πόλεμος  στην Ουκρανία, προκληθείς  από την Ρωσική εισβολή, ενέπλεξε πέντε  εκατομμύρια  ανθρώπους, προκάλεσε δέκα χιλιάδες  νεκρούς, χιλιάδες τραυματίες  και ανάγκασε δύο εκατομμύρια  πρόσωπα  να ζουν έξω από τα σπίτια τους”.

“Η πόλεμος προκάλεσε  στο λαό  μια μεγάλη φτώχεια. Κάνουμε τα πάντα – βεβαίωσε  ο Αρχιεπίσκοπος – ώστε το Έτος της Ευσπλαχνίας να καταστεί  πραγματικότητα  και για τον Ουκρανικό λαό”.

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 6 Δεκεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου