Επίτρεψε στο Θεό να σε σώσει!

Το μωρό έχει μια απεριόριστη εμπιστοσύνη, ζει με την εμπιστοσύνη. Το παιδί είναι η εμπιστοσύνη. Με κλειστά μάτια εμπιστεύεται τη μητέρα του. Δεν ζητά, ούτε περιμένει  να τον βεβαιώσει κάποιος για το γάλα της μητέρας του.

Το μωρό  εμπιστεύεται μόνο τη μαμά. Εμπιστεύεται περισσότερο εκείνην,  διότι αισθάνεται ότι κανένας δεν το αγαπά περισσότερο από εκείνην.

Είναι δύσκολο να προσδιορίσουμε,  αν είναι πιο μεγάλο το δώρο του εαυτού της που προσφέρει η μητέρα στο παιδί της   ή  η τυφλή διαθεσιμότητα του παιδιού να δεχθεί αυτό το δώρο. Είναι απεριόριστη η εμπιστοσύνη του παιδιού  που επιτρέπει στη μητέρα του  να ταυτιστεί με το δώρο.

Το μωρό  είναι βέβαιο ότι,  όλα προέρχονται από τη μητέρα του. Μπορεί λοιπόν να φάει, να πιεί  με απόλυτη εμπιστοσύνη.

Ο Ιησούς ζητά από μένα, από σένα την ίδια πίστη – εμπιστοσύνη με κλειστά μάτια. Τότε μπορεί  να πραγματοποιήσει το θαύμα  που θέλει να σου κάνει  και εσύ ζητάς.

 «Ξέρεις γιατί  μπορείς να εμπιστευθείς τυφλά στο λόγο  Του;» Διότι κανένας δεν σ’ αγαπά όπως Εκείνος. Είναι πράγματι Εκείνος που  ονομάζει μακάρια, ευτυχισμένη  την απαιτούμενη πίστη που ζητά  από τον απόστολο Θωμά. « Μακάριοι   όσοι δεν είδαν και πίστεψαν».,

Συγχαίροντάς σε, σ’ ευχαριστεί. Η εμπιστοσύνη σου σ΄ Εκείνον  σου δίνει το δικαίωμα  να πάρεις από Εκείνον ότι σε αφορά.

Σε  επαινεί,  διότι η πίστη σου έδωσε σ’ Εκείνον  την άδεια να σε σώσει.

Η εμπιστοσύνη σου  ζητά και αποκτά  ταυτό  το ανεκτίμητο δώρο . Εξ άλλου  μόνο ένα τέτοιο δώρο να σου αρκέσει.

Να γιατί, από την Αιωνιότητα κράτησε  για σένα μια άπειρη  αγάπη και  ευσπλαχνία.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Από την απόλυτη μη βία του Ευαγγελίου, στη Θεολογία του δίκαιου πολέμου (του Σεβ. Ιωάννη)

Αγαπητοί αναγνώστες, Επειδή μερικά από τα κείμενα μου, κυρίως στην πρώτη περίοδο, ήταν εξαιρετικά μακροσκελή και αναλυτικά, έχω την εντύπωση πως πέρασαν απαρατήρητα. Αποφάσισα, λοιπόν,

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 13ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 28 Ιουνίου 2022 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου