Επίτρεψε στο Θεό να σε σώσει!

Το μωρό έχει μια απεριόριστη εμπιστοσύνη, ζει με την εμπιστοσύνη. Το παιδί είναι η εμπιστοσύνη. Με κλειστά μάτια εμπιστεύεται τη μητέρα του. Δεν ζητά, ούτε περιμένει  να τον βεβαιώσει κάποιος για το γάλα της μητέρας του.

Το μωρό  εμπιστεύεται μόνο τη μαμά. Εμπιστεύεται περισσότερο εκείνην,  διότι αισθάνεται ότι κανένας δεν το αγαπά περισσότερο από εκείνην.

Είναι δύσκολο να προσδιορίσουμε,  αν είναι πιο μεγάλο το δώρο του εαυτού της που προσφέρει η μητέρα στο παιδί της   ή  η τυφλή διαθεσιμότητα του παιδιού να δεχθεί αυτό το δώρο. Είναι απεριόριστη η εμπιστοσύνη του παιδιού  που επιτρέπει στη μητέρα του  να ταυτιστεί με το δώρο.

Το μωρό  είναι βέβαιο ότι,  όλα προέρχονται από τη μητέρα του. Μπορεί λοιπόν να φάει, να πιεί  με απόλυτη εμπιστοσύνη.

Ο Ιησούς ζητά από μένα, από σένα την ίδια πίστη – εμπιστοσύνη με κλειστά μάτια. Τότε μπορεί  να πραγματοποιήσει το θαύμα  που θέλει να σου κάνει  και εσύ ζητάς.

 «Ξέρεις γιατί  μπορείς να εμπιστευθείς τυφλά στο λόγο  Του;» Διότι κανένας δεν σ’ αγαπά όπως Εκείνος. Είναι πράγματι Εκείνος που  ονομάζει μακάρια, ευτυχισμένη  την απαιτούμενη πίστη που ζητά  από τον απόστολο Θωμά. « Μακάριοι   όσοι δεν είδαν και πίστεψαν».,

Συγχαίροντάς σε, σ’ ευχαριστεί. Η εμπιστοσύνη σου σ΄ Εκείνον  σου δίνει το δικαίωμα  να πάρεις από Εκείνον ότι σε αφορά.

Σε  επαινεί,  διότι η πίστη σου έδωσε σ’ Εκείνον  την άδεια να σε σώσει.

Η εμπιστοσύνη σου  ζητά και αποκτά  ταυτό  το ανεκτίμητο δώρο . Εξ άλλου  μόνο ένα τέτοιο δώρο να σου αρκέσει.

Να γιατί, από την Αιωνιότητα κράτησε  για σένα μια άπειρη  αγάπη και  ευσπλαχνία.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 29 Νοεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023     Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού.

ΦΡΑΣΕΙΣ_ΚΑΙ_ΙΔΕΕΣ_ΓΙΑ_ΜΕΛΕΤΗ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023               Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου