Επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στις τοπικές αρχές

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

 

Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος πραγματοποίησε συνάντηση γνωριμίας με την Έπαρχο Τήνου κα. Αναστασία Δεληγιάννη – Άσπρου στο Επαρχείο και με τον Δήμαρχο Τήνου κ. Ιωάννη Σιώτη στο Δημαρχιακό Μέγαρο.

Κατά την συνάντηση του με την Έπαρχο, ο Σεβασμιότατος είχε την δυνατότητα να ενημερωθεί για ζητήματα των οποίων αρμόδια είναι η Περιφέρεια. Επίσης, ο Σεβασμιότατος ενημερώθηκε για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και προτάθηκε συνεργασία μεταξύ των θεσμών της Αρχιεπισκοπής και της Περιφέρειας για το θεάρεστο αυτό έργο.

Σε εξίσου φιλικό και εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε και η συνάντηση με τον Δήμαρχο Τήνου ο οποίος ενημέρωσε τον Σεβασμιότατο για φλέγοντα ζητήματα της τοπικής μας κοινωνίας και στην συνέχεια η συζήτηση επικεντρώθηκε στην μέχρι στιγμής άριστη συνεργασία του Δήμου Τήνου με την Αρχιεπισκοπή μας.

Κοινό θέμα ενδιαφέροντος των δυο αυτών συναντήσεων αποτέλεσε ο χαρακτηρισμός της πρώην Μονής Ουρσουλινών στα Λουτρά ως Μνημείο Νεοτέρων Χρόνων από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και την δρομολόγηση ενεργειών για την αναστήλωσή της.

Ο Αρχιεπίσκοπος, στο τέλος κάθε συνάντησης, απεύθυνε τις εγκάρδιες ευχές του στους δύο ταγούς της τοπικής Αυτοδιοίκησης για μια ομαλή και καρποφόρα συνέχεια του έργου τους και για την συνέχιση της εποικοδομητικής και γεμάτης αλληλοσεβασμού και κατανόησης συνεργασίας των τριών αυτών θεσμών για το καλό των κατοίκων του νησιού μας.

Από τη Γραμματεία της Αρχιεπισκοπής

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανήγυρη της Πεντηκοστής (Α)

ΠΑΝΗΓΥΡΗ  ΤΗΣ  ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ (Α)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Η αγάπη του Θεού, χάρη στο Άγιο Πνεύμα που μας δόθηκε, υπερχείλισε τις καρδιές μας. Αλληλούια.

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 3 Ιουνίου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου