Επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στις τοπικές αρχές

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

 

Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος πραγματοποίησε συνάντηση γνωριμίας με την Έπαρχο Τήνου κα. Αναστασία Δεληγιάννη – Άσπρου στο Επαρχείο και με τον Δήμαρχο Τήνου κ. Ιωάννη Σιώτη στο Δημαρχιακό Μέγαρο.

Κατά την συνάντηση του με την Έπαρχο, ο Σεβασμιότατος είχε την δυνατότητα να ενημερωθεί για ζητήματα των οποίων αρμόδια είναι η Περιφέρεια. Επίσης, ο Σεβασμιότατος ενημερώθηκε για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και προτάθηκε συνεργασία μεταξύ των θεσμών της Αρχιεπισκοπής και της Περιφέρειας για το θεάρεστο αυτό έργο.

Σε εξίσου φιλικό και εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε και η συνάντηση με τον Δήμαρχο Τήνου ο οποίος ενημέρωσε τον Σεβασμιότατο για φλέγοντα ζητήματα της τοπικής μας κοινωνίας και στην συνέχεια η συζήτηση επικεντρώθηκε στην μέχρι στιγμής άριστη συνεργασία του Δήμου Τήνου με την Αρχιεπισκοπή μας.

Κοινό θέμα ενδιαφέροντος των δυο αυτών συναντήσεων αποτέλεσε ο χαρακτηρισμός της πρώην Μονής Ουρσουλινών στα Λουτρά ως Μνημείο Νεοτέρων Χρόνων από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και την δρομολόγηση ενεργειών για την αναστήλωσή της.

Ο Αρχιεπίσκοπος, στο τέλος κάθε συνάντησης, απεύθυνε τις εγκάρδιες ευχές του στους δύο ταγούς της τοπικής Αυτοδιοίκησης για μια ομαλή και καρποφόρα συνέχεια του έργου τους και για την συνέχιση της εποικοδομητικής και γεμάτης αλληλοσεβασμού και κατανόησης συνεργασίας των τριών αυτών θεσμών για το καλό των κατοίκων του νησιού μας.

Από τη Γραμματεία της Αρχιεπισκοπής

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 18 Ιουνίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Επίσκεψη Δημοτικού Σχολείου Εξωμβούργου στο Θρησκευτικό & Λαογραφικό Μουσείο Πατέρων Ιησουιτών στα Λουτρά

Επίσκεψη Δημοτικού Σχολείου Εξωμβούργου στο Θρησκευτικό & Λαογραφικό Μουσείο Πατέρων Ιησουιτών στα Λουτρά Την τιμητική του είχε το Δημοτικό Σχολείο Εξωμβούργου που επισκέφθηκε, την Τετάρτη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου