Επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού κας Λίνας Μενδώνη στη Μονή Ουρσουλινών & στον Ι. Ναό Αγ. Ιωσήφ στα Λουτρά

Την Τετάρτη 28.7.2021, η κα Λίνα Μενδώνη, Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, συνοδευόμενη από άμεσους συνεργάτες της, πραγματοποίησε επίσκεψη τόσο στο πρώην Μοναστήρι των Αδελφών Ουρσουλινών, όσο και στον Μοναστηριακό Ναό του Αγ. Ιωσήφ στο χωρίο Λουτρά της Τήνου. Την κυρία Μενδώνη μαζί με την συνοδεία της, υποδέχτηκε στην είσοδο του συγκροτήματος ο Σεβασμιότατος Ιωσήφ, μαζί με τον Σεβασμιότατο Νικόλαο, συνοδευόμενοι από πρόσωπα τα οποία έχουν συνεργαστεί με την Αρχιεπισκοπή και έχουν συντάξει τη μελέτη για την ανακαίνιση της πρώην Μονής Ουρσουλινών και με τους Πατέρες Ιησουίτες, για την ανακαίνιση του Ναού του Αγίου Ιωσήφ.

Στη συνέχεια ο π. Μάρκος Φώσκολος ξενάγησε στους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους της Μονής και του Δημοτικού Σχολείου Εξωμβούργου την κα Υπουργό.

Η κα Μενδώνη στο πλαίσιο της επίσκεψης της στην Μονή των Ουρσουλινών, φανερά εντυπωσιασμένη, δήλωσε πως στόχος του Υπουργείου Πολιτισμού είναι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να χαρακτηριστεί το συγκρότημα διατηρητέο μνημείο και έτσι σιγά σιγά να μπορέσει αυτός ο χώρος που αποτελεί μία πλούσια πνευματική, εκπαιδευτική, πολιτιστική και κοινωνική κληρονομιά, να ανακαινιστεί και να συνεχίσει την προσφορά του στην πολιτιστική και πνευματική ζωή της Τήνου και όχι μόνο.

Στη συνέχεια προσφέρθηκε κέρασμα στο κοινωνικό καφενείο της Caritas Νάξου – Τήνου «SERVIAM CAFÉ» το οποίο πριν λίγες μέρες ξεκίνησε τη λειτουργία του, ενώ ήδη έχει γίνει γνωστό στους Τηνιακούς, αλλά και στους επισκέπτες του νησιού. Το «SERVIAM CAFÉ» βρίσκεται στον κήπο της πρώην Μονής Ουρσουλινών και δημιουργήθηκε για να συγκεντρώσει χρήματα για τις φιλανθρωπικές δράσεις της Αρχιεπισκοπής, με έναν ανταποδοτικό τρόπο κατά το πρότυπο των Ευρωπαϊκών φιλανθρωπικών οργανώσεων.

Τέλος η κα Υπουργός επισκέφτηκε τον Ναό του Αγίου Ιωσήφ, ο οποίος βρίσκεται στην Μονή των π. Ιησουϊτών, και αποτελεί ένα αριστούργημα τέχνης και αρχιτεκτονικής, που κινδυνεύει να καταρρεύσει. Και εκεί τόνισε την ανάγκη έναρξης άμεσων έργων για την αποκατάστασή του.

π. Ιωαν. Σκλ.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 30.9–1.10 2023

Οικισμός Ενορία 30 Σεπτεβρίου – 1 Οκτωβρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού Κυριακή 09.00 Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 27 Σεπτεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023   Κατήχηση. Το αποστολικό ταξίδι στη Μασσαλία επί τη ευκαιρία των «Μεσογειακών Συναντήσεων»

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου