Επίσκεψη Πάπα Φραγκίσκου στην Αλβανία

Επίσκεψη Πάπα Φραγκίσκου στην Αλβανία


Ο Πάπας Φραγκίσκος ανακοίνωσε ότι το πρώτο του ταξίδι σε ευρωπαϊκή χώρα θα είναι τον Σεπτέμβριο στην Αλβανία.
Ο αργεντινός Πάπας είπε ότι θέλει έτσι να αποτίσει φόρο τιμής σε αυτούς που υπέφεραν από το κομμουνιστικό καθεστώς.
Ο Πάπας θα πραγματοποιήσει στις 21 Σεπτεμβρίου μονοήμερη επίσκεψη στα Τίρανα, την πρωτεύουσα μιας εκ των φτωχότερων χωρών της Ευρώπης.
Ο εκπρόσωπος του Βατικανού είπε ότι ο Πάπας επιθυμεί το πρώτο του ταξίδι επί ευρωπαϊκού εδάφους να πραγματοποιηθεί σε μία χώρα που «βρίσκεται στο περιθώριο», με ένα παρελθόν κοινωνικής και θρησκευτικής καταδίωξης και ιστορικό συνεχιζόμενης φτώχειας.
Ο δικτάτορας Ενβερ Χότζα κήρυξε την Αλβανία αθεϊστικό κράτος το 1967.
Πλήθος τζαμιών, εκκλησιών και άλλων θρησκευτικών κτιρίων καταστράφηκε κατά τις διώξεις που ακολούθησαν, ενώ πολλοί ιμάμηδες και ιερείς συνελήφθησαν.
Ο Πάπας Φραγκίσκος είπε ότι θέλει να πραγματοποιήσει το ταξίδι «προκειμένου να ενθαρρύνει μία χώρα που έχει υποφέρει επί μακρόν από τις συνέπειες ιδεολογιών του παρελθόντος».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πάπας έχει πραγματοποιήσει επισκέψεις σε χώρες εκτός Ευρώπης. Ήδη έχει ταξιδέψει στη Βραζιλία και τη Μέση Ανατολή, ενώ αναμένεται να επισκεφθεί τη Νότια Κορέα τον Αύγουστο και τη Σρι Λάνκα και τις Φιλιππίνες τον Ιανουάριο.

Γράφτηκε από τον/την tanea.gr 

 

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

19 ΙΟΥΛΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΚΡΙΝΗΣ

Ήταν το πρωτότοκο παιδί του Βασίλειου και της Εμμέλειας και καταγόταν από τον Πόντο. Η οικογένειά της ήταν ευλογημένη αφού τα αδέλφια της είναι ο

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 15ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 19 Ιουλίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου