Επίσκεψη Δημοτικού Σχολείου Εξωμβούργου στο Θρησκευτικό & Λαογραφικό Μουσείο Πατέρων Ιησουιτών στα Λουτρά

Επίσκεψη Δημοτικού Σχολείου Εξωμβούργου στο Θρησκευτικό & Λαογραφικό Μουσείο Πατέρων Ιησουιτών στα Λουτρά


Την τιμητική του είχε το Δημοτικό Σχολείο Εξωμβούργου που επισκέφθηκε, την Τετάρτη 12/06/24, το Θρησκευτικό και Λαογραφικό Μουσείο των πατέρων Ιησουιτών στα Λουτρά πριν την επίσημη έναρξή του το Σάββατο 15/06/2024.

Οι αίθουσες του Μουσείου φωτίστηκαν με πρόσωπα γεμάτα περιέργεια, παιχνίδι και ενθουσιασμό, κάτι που ενθάρρυνε τους π. Φραγκίσκο Βιδάλη, επιμελητή του χώρου και τη Σοφία Ανδριώτη, αρχαιολόγο- συνεργάτιδα του Μουσείου να απαντούν στις ευφάνταστες ερωτήσεις των μικρών επισκεπτών.

Οι μικροί φίλοι του διπλανού –στο μουσείο μας- Δημοτικού σχολείου έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τιςανάγλυφες παραστάσεις των μαρμάρινων αποτμημάτωντης πρώτης αίθουσας του μουσείου και συγκεκριμένα σ’ένα που απεικονίζει το λεόντα του Αγίου Μάρκου, συμβόλου του ίδιου του ευαγγελιστή και της κυριαρχίας της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας στο νησί, ενώ τα εργαλεία οργώματος, παρασκευής ψωμιού, οι λάμπες φωτισμού, τα αποθηκευτικά πιθάρια που εκτίθενται στους επόμενους χώρους συνδυαστικά με τα σίδερα κάρβουνου και πετρελαίου τούς φάνηκαν ως γνώριμα αντικείμενα.

Θα λέγαμε πως η παιδική, αυθόρμητη σκέψη κατάφερε να εντοπίσει την διαχρονικότητα των αντικειμένων και την άμεση αλληλουχία του παρελθόντος με το παρόν.

Αυτός είναι, κιόλας, ένας, μεταξύ άλλων, απ’ τους στόχους της επανέναρξης της  λειτουργίας του Θρησκευτικού και Λαογραφικού Μουσείου των Πατέρων Ιησουιτών στα Λουτρά της Τήνου.

Εις το επανιδείν!

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

15η Κυριακή του Έτους

15η  ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ (B)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ 17[16], 15                         Εγώ, Κύριε, μες στη δικαιοσύνη, θα δω το πρόσωπό Σου, θα χορτάσω

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΗΣ ΑΜΙΑΝΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΗΣ ΑΕΙΠΑΡΘΕΝΟΥ ΜΑΡΙΑΣ Σάββατο 13 Ιουλίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου