ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΥ

Απλά και κατανυκτικά εορτάστηκε και στη Νάξο η μνήμη του Αγίου Σεβαστιανού.
Το ομώνυμο εκκλησάκι μπορεί να αποτελεί ένα  μικρό  εξωκλήσι, όμως βρίσκεται σε ένα από τα πλέον κεντρικά σημεία της πόλεως Νάξου.

Ο εφημέριος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου και προέτρεψε τους πιστούς να ακολουθήσουν το παράδειγμά του ώστε να δίνουν μαρτυρία πίστεως καθημερινώς και αδιαλείπτως.
Δεν πρέπει, τόνισε, να ντρεπόμαστε για την πίστη μας, αλλά αντιθέτως, να περηφανευόμαστε  γι αυτήν.
Άλλωστε είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνομε ως υποχρέωση για την τεράστια αξία που έχει ο άνθρωπος στα μάτια του Θεού, σύμφωνα με την ευαγγελική περικοπή.
Αναφέρθηκε επίσης και στην εβδομάδα προσευχής που διανύουμε και είναι αφιερωμένη στην ενότητα των εκκλησιών,  παρατηρώντας ότι όπως δε δύναται δύο αδέλφια να ζουν χωριστά,έτσι και οι εκκλησίες δε μπορούν να ακολουθούν ξεχωριστή πορεία η καθεμιά από αυτές.
Οι πιστοί μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προσκύνησαν την εικόνα του Αγίου Σεβαστιανού και ακολούθησε ένα μικρό κέρασμα.

κείμενο Φανή Δάσκου
φωτογραφίες Ιερώνυμος Ρεμούνδος
 
 
[module-542]

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική Ακρόαση, 5 Οκτωβρίου 2022

  ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ   Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2022   Κατήχηση περί διακρίσεως: 4. Τα στοιχεία της διακρίσεως. Η αυτογνωσία  

Από τον Άγιο Φραγκίσκο στη Μέση Τήνου

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022, τελέστηκε με επισημότητα η Θεία Λειτουργία στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην περιοχή Πεντόστρατο

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου