Εορτασμοί για την 25η επέτειο ιερατικής χειροτονίας Σεβ/τατου Εμμανουήλ Νιν

Η Ιερά Σύνοδος στους εορτασμούς της Εξαρχίας Ελληνορρύθμων

Κατά την διάρκεια των εργασιών της Εαρινής Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος, το πρωί της Κυριακής 30 Απριλίου, οι Ιεράρχες συλλειτούργησαν στην πανηγυρική θεία Λειτουργία η οποία τελέστηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος των Ελληνορρύθμων, συμμετέχοντας έτσι στους εορτασμούς για τα 25 χρόνια ιεροσύνης του Αποστολικού Εξάρχου Σεβ/τατου Εμμανουήλ Νιν.

Στο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο προεξήρχε ο Σεβ/τατος Εμμανουήλ συλλειτουργούντων του Αποστολικού Νουντσίου Σεβ/τατου Ιωάννη Ρωμαίου Παουλόφσκι και των μελών της Ιεραρχίας.

Ο Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου Σεβ/τατος Πέτρος, εκ μέρος της Ιεραρχίας, προσέφερε δώρο στον εορτάζοντα Αποστολικό Έξαρχο, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Καθολικών Αθηνών Σεβ/τατος Θεόδωρος προσέφερε επίσης δώρο στον Αποστολικό Νούντιο Σεβ/τατο Ιωάννη Ρωμαίο Παουλόφσκι για τη συμπλήρωση 14 χρόνων Επισκοπικής διακονίας.

Πλήθος πιστών ήταν παρόντες στη θεία Λειτουργία για να αναφωνήσουν το «Άξιος» στο γεραρό εορτάζοντα Ιεράρχη, ενώ ακολούθησε γεύμα, το οποίο επιβεβαίωσε τον ψαλμικό στίχο: «Ιδού πόσο είναι ωραίο και πόσο ευχάριστο να κατοικούν τα αδέλφια με ομόνοια» (Ψλ 134,1).

Από την Γραμματεία της ΙΣΚΙΕ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

3η Κυριακή του Πάσχα (B)

3η   ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (B)     ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ 66[65],1-2                         Αλαλάξετε στο Θεό όλη η γη, ψάλετε στη δόξα του Ονόματός

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 18 Μαΐου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου