Εορτή του Αγίου Ιωσήφ του Μνήστορος στην Ενορία Μητροπόλεως

Εορτή του Αγίου Ιωσήφ του Μνήστορος στην Ενορία Μητροπόλεως
 

Στις 19 Μαρτίου 2015 το απόγευμα εορτάστηκε με κάθε επισημότητα η Εορτή του Αγίου Ιωσήφ του Μνήστορος στο ιστορικό Παρεκκλήσιο της Αμιάντου Συλλήψεως της Παναγίας (Καπέλλα), όπου υπάρχει το Ιερό Βήμα αφερωμένο στον Άγιο.

Πολλοί ήταν οι πιστοί και ευλαβείς του Αγίου, χριστιανοί και των δύο δογμάτων που ανέβηκαν στο Κάστρο για να συμμετάσχουν στη Θεία Λειτουργία, στην οποία συλλειτούργησαν ο Εφημέριος Μητροπόλεως π. Γιώργος Παλαμάρης και ο Αρχιερατικός Επίτροπος Νάξου π. Εμμανουήλ Ρεμούνδος.

 Στο κήρυγμά του ο Εφημέριος τόνισε τον πρωταρχικό ρόλο του Αγίου Ιωσήφ στην πραγματοποίηση του σωτηρίου σχεδίου του Θεού, αφού ουσιαστικά σε αυτόν ενέθεσε την προστασία της Αγίας Οικογενείας. Επίσης, προέτρεψε τους πιστούς να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Αγίου στην καθημερινή τους ζωής και να εκτελούν το θέλημα του Θεού Πατέρα χωρίς δισταγμούς ή αμφισβητήσεις, και να αποδέχονται επίσης τις εντολές Του χωρίς να προσπαθούν να τις εξηγήσουν ή να τις προσαρμόσουν στα ανθρώπινα μέτρα και σταθμά.

Φανή Δάσκου

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 27 Ιανουαρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Πρόγραμμα Ενοριών

   Οικισμός Ενορία 28–29 Ιανουαρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Κυριακή 09.30

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου