Εορτή του Αγίου Ιωσήφ του Μνήστορος στην Ενορία Μητροπόλεως

Εορτή του Αγίου Ιωσήφ του Μνήστορος στην Ενορία Μητροπόλεως
 

Στις 19 Μαρτίου 2015 το απόγευμα εορτάστηκε με κάθε επισημότητα η Εορτή του Αγίου Ιωσήφ του Μνήστορος στο ιστορικό Παρεκκλήσιο της Αμιάντου Συλλήψεως της Παναγίας (Καπέλλα), όπου υπάρχει το Ιερό Βήμα αφερωμένο στον Άγιο.

Πολλοί ήταν οι πιστοί και ευλαβείς του Αγίου, χριστιανοί και των δύο δογμάτων που ανέβηκαν στο Κάστρο για να συμμετάσχουν στη Θεία Λειτουργία, στην οποία συλλειτούργησαν ο Εφημέριος Μητροπόλεως π. Γιώργος Παλαμάρης και ο Αρχιερατικός Επίτροπος Νάξου π. Εμμανουήλ Ρεμούνδος.

 Στο κήρυγμά του ο Εφημέριος τόνισε τον πρωταρχικό ρόλο του Αγίου Ιωσήφ στην πραγματοποίηση του σωτηρίου σχεδίου του Θεού, αφού ουσιαστικά σε αυτόν ενέθεσε την προστασία της Αγίας Οικογενείας. Επίσης, προέτρεψε τους πιστούς να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Αγίου στην καθημερινή τους ζωής και να εκτελούν το θέλημα του Θεού Πατέρα χωρίς δισταγμούς ή αμφισβητήσεις, και να αποδέχονται επίσης τις εντολές Του χωρίς να προσπαθούν να τις εξηγήσουν ή να τις προσαρμόσουν στα ανθρώπινα μέτρα και σταθμά.

Φανή Δάσκου

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 23 Φεβρουαρίου 2024 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το  Πνεύμα 

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 24-25.2.2024

Οικισμός Ενορία  24 -25 Φεβρουαρίου 2024 Αγάπη Αγίου Αγαπητού 24/2 Σάββατο   17.00 Θεία Λειτουργία Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου