Εορτή του Αγίου Ιωάννη 23ου στο Βρυσί

Στις 11 Οκτωβρίου 2022, με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Ιωάννη 23ου, η τοπική Εκκλησία συνάχθηκε στο παρεκκλήσιο των Παπών, στο Θεομητορικό Προσκύνημα στο Βρυσί. Το ναΰδριο, που κάποτε αποκαλείτο «Παναγία των Κεριών», τα τελευταία χρόνια έχει αφιερωθεί στους άγιους Πάπες Ιωάννη 23ο και Ιωάννη Παύλο Β’. Διόλου τυχαία καθότι ο Πάπας Ρονκάλλι, όταν ήταν ακόμα Αποστολικός Δελεγάτος στην περιοχή μας, επισκέφθηκε στις 15 Αυγούστου 1937 το Βρυσί, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και αργότερα δώρισε ένα Δισκοπότηρο σε ανάμνηση της επισκέψεώς του.

Η Εκκλησία τον τιμά ως άγιο από το 2014 και σε ανάμνηση του μεγάλου γεγονότος της Β’ Συνόδου του Βατικανού, που ο ίδιος θέλησε και εγκαινίασε, τον μνημονεύει ανήμερα της επετείου της έναρξης της Συνόδου.

Φέτος συμπληρώνονται 60 χρόνια από την έναρξη των εργασιών της Συνόδου και αδιαμφισβήτητα στο «μεταβατικό», λόγω της προχωρημένης ηλικίας του Πάπα Ιωάννη 23ο, η Καθολική Εκκλησία οφείλει πολλά και κυρίως το ότι αντιλήφθηκε πως η εκκλησία στην υπηρεσία της κοινωνίας και όχι το αντίθετο.

Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Ιωσήφ στο κήρυγμά του έκανε αναφορά στην επέτειο της Συνόδου, στη συνοδικότητα και στο βίο του Αγίου (όλο το κήρυγμα του Αρχιεπισκόπου εδώ).

πγπ

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανηγύρισε ο Καθεδρικός Ναός Χίου

Την περασμένη Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, πανηγύρισε ο Καθεδρικός Ναός Χίου που τιμάται στον Άγιο Νικόλαο. Για τον λόγο αυτό τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΣΥΛΛΗΨΕΩΣΤΗΣ ΜΑΚΑΡΙΑΣ ΑΕΙΠΑΡΘΕΝΟΥ ΜΑΡΙΑΣ  Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022                                   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου