Εορτή της Αγίας Αγγέλας

Την Τετάρτη το απόγευμα εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Αγγέλας.
Η Θεία Λειτουργία δε θα μπορούσε να γίνει σε κανένα άλλο χώρο, παρά στο Παρεκκλήσιο της πρώην μονής Ουρσουλινών, στο Κάστρο της Νάξου.
Το Παρεκκλήσιο αυτό ανακαινίστηκε και αποτελεί ένα μικρό κόσμημα για την ενορία μας.
Λιτό και απέριττο, αλλά ιδιαίτερα ζεστό για τις καρδιές των πιστών που μπορούν να προσευχηθούν στο Θεό Πατέρα ζητώντας την ευσπλαχνία Του, αφού άλλωστε πρόσφατα αφιερώθηκε στη Θεία του Θεού Ευσπλαχνία.
Ο εφημέριος αναφέρθηκε στη ζωή της μοναχής Αγίας Αγγέλας, η οποία ως ιδρύτρια του τάγματος των Αδελφών Ουρσουλινών άφησε μια τεράστια παρακαταθήκη παγκοσμίως στον τομέα της εκπαίδευσης των παιδιών, αφού τα σχολεία ξεχώριζαν πάντοτε για το επίπεδο σπουδών των μαθητριών τους, συνδυάζοντας όχι μόνο την απλή εκμάθηση της διδακτέας ύλης, αλλά επενδύοντας ταυτόχρονα στη διαμόρφωση των χαρακτήρων των παιδιών μέσα σε ηθικά και χριστιανικά πρότυπα
Άλλωστε ιδιαίτερα μεγάλη ήταν η φήμη της σχολής Ουρσουλινών που λειτουργούσε και στο νησί της Νάξου,αφού το υψηλό επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών της σχολής είναι αναγνωρισμένο ακόμα και σήμερα από όλους, πρώην μαθήτριες και μη.
Εμείς σαν ενορία το λιγότερο που οφείλουμε να κάνουμε είναι αφενός να μη λησμονούμε, αλλά αντιθέτως να ευχαριστούμε και να ευγνωμονούμε τις μοναχές που υπηρέτησαν στο νησί μας, αφήνοντας μια τεράστια παρακαταθήκη για την ενορία μας και την τοπική κοινωνία. 
Ο εφημέριος, συνδυάζοντας τα βιβλικά κείμενα, αναφέρθηκε στην αρετή της ταπεινοφροσύνης και τη διαρκή προσπάθεια που πρέπει να κάνει ο καθένας από εμάς ξεχωριστά,γιατί μόνο όταν αλλάξουμε εμπράκτως εσωτερικά θα αλλάξει και ο ευρύτερος κόσμος προς το καλύτερο.

Φ.Δ.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ  ΤΗΣ 8ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2 Μαρτίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Φόβος να πιστέψουμε και να αγαπήσουμε

ΦΟΒΟΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΟΥΜΕ «Μη φοβάστε, εγώ νίκησα τον κόσμο»   Σήμερα ακούγεται όλο και περισσότερο: «Εγώ δεν εμπιστεύομαι πιά κανέναν, ούτε τον

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου