Εορτή Αδελφής Αγνής στο Βρυσί

ΑΣ ΔΟΞΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΗ ΜΑΣ ΑΓΝΗ ΠΟΥ ΑΦΙΕΡΩΘΗΚΕ ΠΑΝΤΟΤΙΝΑ Σ΄ ΕΚΕΙΝΟΝ

Στις 15 Ιουνίου 2023, χάρη στην αδελφή Αγνή της μοναχικής κοινότητας «του Ενσαρκωμένου Λόγου» του «Τάγματος  των Δούλων του Κυρίου και της Παναγίας της Ματαρά» που εδώ και μερικά χρόνια εγκαταστάθηκαν στο Βρυσί, είχαμε την ευκαιρία να δοξάσουμε τον Κύριο για τις ευεργεσίες που επιδαψίλευσε στην εκκλησιαστική μας επαρχία.

Η αδελφή Αγνή όπως την ονομάζουμε στην Τήνο (αδελφή Μαρία Άγντσια Βολοσέτσκα όπως είναι το όνομα της στα Ουκρανικά) στις 8 Μαΐου στον καθεδρικό ναό της «Αναστάσεως του Χριστού» στην πόλη Ιβάνο Φράνκιβσκ της Ουκρανίας έδωσε τους παντοτινούς μοναχικούς της όρκους και ορκίστηκε ισόβια «Νύμφη του Χριστού» και «Δούλη της Μαρίας»,  μαζί με άλλες αδελφές του τάγματός της, από τον επίσκοπο αυτής της Ουκρανικής πόλης.

Η τοπική μας εκκλησία λοιπόν θέλησε να ευχαριστήσει τον Κύριο για την χάρη που έκαμε στην αδελφή μας να αφιερωθεί παντοτινά σε Εκείνον, και γι’ αυτό τέλεσε αρχιερατικό συλλείτουργο στον ιερό ναό της Παναγίας Βρυσιώτισσας κατά την οποία πλήθος πιστών από κάθε γωνιά της Τήνου συμπροσευχηθήκαμε και Τον δοξολογήσαμε.

Προηγήθηκε η απαγγελία του Αγίου Ροδαρίου, ενώ ακολούθησε όμορφη αδελφική εορτή προς τιμή της αδελφής μας Αγνής,  κατά την οποία είχαμε την ευκαιρία να της ευχηθούμε προσωπικά καθένας μας και να μοιραστούμε την χαρά της και την χαρά των συναδελφισσών της καλογραιών.

Όλοι αντιλαμβανόμαστε πόσο σημαντική για την τοπική μας Εκκλησία είναι η παρουσία αυτής της μοναχικής κοινότητας των καλογραιών  στην Τήνο,  (μετά την απώλεια του τάγματος των  Ουρσουλινών λόγου του  θανάτου της αείμνηστης αδελφής Θηρεσίας, της τελευταίας Ουρσουλίνας καλόγριας).

Οφείλουμε λοιπόν να ευχαριστούμε τον Κύριο για την Πρόνοιά Του να  τις χαρίσει στο νησί μας, να ευχαριστούμε τις ίδιες τις αδελφές που αναλίσκονται στην υπηρεσία της Εκκλησίας μας και της κοινωνίας μας και να ευγνωμονούμε τον διορατικό αρχιεπίσκοπό μας  πρώην Τήνου π. Νικόλαο Πρίντεζη που χάρη στις ενέργειες του βρίσκονται και δραστηριοποιούνται εδώ στην Τήνο .

Μ.Β.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 25ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 28 Σεπτεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου