ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΕ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ

ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ, ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΣΟΥΔΑΝ, ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ

1. ΙΕΡΕΑΣ ΓΙΑ 23 ΜΕΡΕΣ – ΙΕΡΕΑΣ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ…
Είχαμε παρουσιάσει την χειροτονία, την 1-4-2021, Μεγάλη Πέμπτη στη Δύση του π. Livinius Esomchi Nnamami, Νιγηριανού, 31 ετών. Ο Μοναχός στο “Τάγμα της Μητέρας του Θεού”, διαγνωσθείς με λευχαιμία, από διετίας νοσηλευόμενος στη Ρώμη, είχε στείλει επιστολή, τη Μεγάλη Τετάρτη, στον Πάπα Φραγκίσκο, εξηγώντας την κατάστασή του και ζητώντας να χειροτονηθεί πρόωρα. Λίγες ώρες αργότερα (!) είχε λάβει χειρόγραφη απάντηση του Φραγκίσκου ότι γίνεται δεκτός ως Ιερέας της Καθολικής Εκκλησίας και το απόγευμα της ίδιας μέρας απεσταλμένος του Αγίου Πατέρα τον χειροτόνησε.
Ο π. Livinius αποβίωσε 23 μέρες αργότερα. Πέρασε αυτό το διάστημα τελώντας τη Θεία Λειτουργία στο κρεβάτι του, περιστοιχισμένος συχνά από εργαζόμενους του νοσοκομείου. Προβλέποντας ότι η μέρα πλησίαζε, ζήτησε να εξομολογηθεί και να κοινωνήσει. Η κηδεία του έγινε στη Ρώμη και η τέφρα του θα αναπαυθεί στη χώρα του…

2. ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΑΝ ΤΟ ΝΕΟ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΤΟΥ RUMBEK
Επίσης πρόσφατα είχαμε αναφερθεί στον 43χρονο “Κομπονιανό”, από τη Vincenza της Ιταλίας π. Christian Carlassare, από χρόνια Ιεραπόστολο στο Σουδάν, που ο Πάπας επέλεξε για Επίσκοπο της χηρεύουσας από δεκαετίας ανωτέρω Επισκοπής. Η χειροτονία προβλεπόταν για το Μάιο, όμως το βράδυ της 25/42021 δύο άγνωστοι εισέβαλαν στην κατοικία του και τον πυροβόλησαν στα πόδια! Ευτυχώς ομάδα των “Γιατρών της Αφρικής Cuamm” που έχουν έδρα κοντά στο πρεσβυτέριο που διέμενε. τού έδωσαν τις πρώτες βοήθειες και σώθηκε, γιατί έχασε πολύ αίμα… Νοσηλεύεται πλέον εκτός κινδύνου στην Κένυα και δηλώνει ότι συγχωρεί τους άγνωστους δράστες. Όμως η απορία για τα κίνητρα των δραστών παραμένει. Δεν πήραν κάτι, οπότε δε μοιάζει για αποτυχημένη απόπειρα απαγωγής για λύτρα.
Οι υποψίες εστιάζονται σε διαφορές τοπικών φυλών, όμως ο ίδιος είναι αγαπητός στην περιοχή.
Ο ίδιος ο Πάπας προσευχήθηκε για την υγεία του Ιερομονάχου και του έστειλε τις ευχές του ενώ ο Πρόεδρος του Νότιου Σουδάν βεβαίωσε ότι “θα χυθεί φως στην ντροπιαστική αυτή απόπειρα”.

3. Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΗΛΙΚΙΑΚΑ “ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ” ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΦΥΛΑΚΗ!
Φυσικά αναφερόμαστε στον Ιησουίτη π. Swami, που συμπλήρωσε τα 84 έτη του, την 26-4-2021, παραμένοντας προφυλακισμένος από τις 8-10-2020.
Διακόσιες μέρες τώρα η Ινδική κυβέρνηση “δεν επεμβαίνει” στην απόφαση των ανακριτικών αρχών να μη δίνουν τη δυνατότητα αποφυλάκισης με όρους “περιοριστικών μέτρων” σε ένα ασθενή Ιερέα, που του έχουν κατάσχει, από την πρώτη στιγμή, κομπιούτερ, τηλέφωνο και όλα τα λιγοστά πράγματα, χωρίς να τού έχουν προσάψει κατηγορίες! Όλοι καταλαβαίνουν ότι “τιμωρείται” όχι γιατί είναι μέλος… Μαοϊκής τρομοκρατικής οργάνωσης, αλλά γιατί υπερασπίζεται, μια ζωή, τους φτωχούς ιθαγενείς της χώρας, τις περιοχές των οποίων πολλοί εποφθαλμιούν γι “αξιοποίηση”.
Και οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων πρέπει αν όχι να σιωπήσουν να αποθαρρυνθούν…
Ο γηραιός Ιησουίτης έχει δηλώσει ότι “η φυλακή δεν εμποδίζει το πουλί να κελαηδά”… Σε ανοιχτή επιστολή του ο π. Cedric Prakash τ.Ι έγραψε την ημέρα γενεθλίων του π. Swami “Γιορτάζουμε το κουράγιο σου και την προσφορά σου για τόσους ανθρώπους, κυρίως τους φτωχούς και τους αναγκεμένους”.

Πληροφόρηση και φωτογραφίες για π. Liviνius και π. Carlassare από VaticanNews

Πληροφόρηση και φωτογραφία για π. Swami από AsiaNews.it

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Angelus, Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

  ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2022   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Η πορεία του πολέμου στην Ουκρανία έχει

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 27ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 3 Οκτωβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου