ΕΝΟΨΕΙ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

ΕΝΟΨΕΙ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ

Σίγουρα είναι αξιέπαινη η πρωτοβουλία που ξεκίνησε εδώ και δεκατέσσερα χρόνια με πρωτοβουλία του Δημάρχου Εξωμβούργου κου Παναγιώτη Κροντηρά με την κοινωφελή επιχείριση Υπηρεσιών Δήμου και τον καλλιτεχνικό διευθυντή κ. Θέμη Ροδαμίτη, ο θεσμός του φεστιβάλ Τήνου, που διεξάγεται τους καλοκαιρινούς μήνες προς ικανοποίηση τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών και παραθεριστών του νησιού μας.

Είναι ευτυχές το γεγονός,  ότι και σήμερα ο θεσμός αυτός συνεχίζει να προσφέρει στον τόπο μας και τους επισκέπτες μας πίστη και πολιτισμό.  Δεν αμφιβάλλει κανείς ότι στα χρόνια που βιώνει  αυτός ο θεσμός η Τήνος φιλοξένησε μεγάλους καλλιτέχνες, επιστήμονες και πνευματικούς ανθρώπους.

Επειδή κάθε πρόταση μπορεί να φανεί χρήσιμη στους με υπεύθυνους της κατάρτισης του φετινού προγράμματος, προτείνουμε πριν προβούν σε προσκλήσεις προσώπων και ομάδων καλλιτεχνών από την Αθήνα ή άλλα μεγάλα αστικά κέντρα, να εξαντλήσουν όλες τις αξιόλογες δυνατότητες που έχει το ίδιο το νησί μας. Είναι δεδομένο, ότι, παρά τον μικρό αριθμό πληθυσμού, υπάρχουν αξιόλογα μουσικά συγκροτήματα, πολύφωνες πολυμελείς χορωδίες,  ομάδες παραδοσιακών χορών, θαυμάσια ερασιτεχνική  θεατρική ομάδα που θα μπορούσαν να πλαισιώσουν το τοπικό Φεστιβάλ.

Οι επισκέπτες του νησιού μας σίγουρα θα θέλουν να γνωρίσουν, εκτός από την παραδοσιακή φιλοξενία του νησιού και την πνευματική και πολιτιστική ζωή του. Σίγουρα θα προτιμούν να έχουν μία εμπειρία του πνευματικού και καλλιτεχνικού πλούτου που διαθέτει αυτό  με την πίστη, τον πολιτισμό, τις καλλιτεχνικές επιδόσεις, τις παραδόσεις και τις φυσικές ομορφιές!

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2022     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου