Ενορία Μητροπόλεως: Πρώτη Κοινωνία

Την ημέρα της Πανήγυρης του Χριστού Βασιλιά, κατά τη Θεία Λειτουργία της Κυριακής, έξι παιδιά της Ενορίας έλαβαν για πρώτη φορά το Δώρο του Σώματος και του Αίματος του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

 

Κάθε Λειτουργικό Έτος ολοκληρώνεται κάνοντας μνεία στο Χριστό που στο τέλος των καιρών θα επανέλθει ως Βασιλιάς για να “κρίνει ζώντες και νεκρούς και η Βασιλεία του δεν θα έχει τέλος”. Έχοντας προετοιμαστεί με την τακτική κατήχηση και με το Ιερό Μυστήριο της Εξομολόγησης, τα παιδιά επισφράγισαν αυτή την ολοκληρωμένη πνευματική πορεία που ξεκίνησαν και ακολούθησαν κατά το προηγούμενο Λειτουργικό Έτος με την επίσημη προσέλευσή τους στα Άχραντα του Χριστού Μυστήρια.

Η τελετή σχεδιασμένη και προετοιμασμένη από τα ίδια ήταν μια φωνή ευχαριστίας και δοξολογίας προς τον Τριαδικό Θεό για τις πολλαπλές ευεργεσίες προς το Λαό του. Σύμβολά και σημεία, προσευχές και δεήσεις ειδικά μελετημένα για την περίσταση υπήρχαν σε όλη την ιεροτελεστία και παρουσιάστηκαν με την απλότητα και τον αυθορμητισμό χαρακτηρίζουν τους νεαρούς χριστιανούς.

 

Συμβολικά δώρα και ένα ενθύμιο προσφέρθηκαν στο τέλος της τελετής για να παραμένει χαραγμένη πάντοτε στη μνήμη τους η σημαντική και σημαδιακή εκείνη ημέρα του χριστιανικού τους βίου. Ακολούθησε στην ενοριακή αίθουσα πλούσιο κέρασμα που πρόσφεραν οι γονείς.

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ 34ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 26 Νοεμβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το Πνεύμα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου