Ενορία Μητροπόλεως: Μυστήριο του Χρίσματος

 

Τέσσερα παιδιά της Ενορίας του Μητροπολιτικού Ναού έλαβαν την Κυριακή 22 Μαΐου 2022 τη Δωρεά του Αγίου Πνεύματος μέσω του Ιερού Μυστηρίου του Χρίσματος. Αυτή ήταν η αποκορύφωση μιας άρτιας κατηχητικής προετοιμασίας που με πολύ αγάπη και αίσθημα ευθύνης εξασφάλισε καθ΄όλη τη σχολική χρονιά η κατηχήτρια της τάξης. Αξίζει να τονιστεί ότι και στα τέσσερα κορίτσια ήταν ολοφάνερος ο ενθουσιασμός και η χαρά για τη σημαντική γι’ αυτά ημέρα.

Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε από το Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Ιωσήφ και συλλειτούργησαν ο π. Ιωάννης Σκλάβος και ο εφημέριος π. Γεώργιος Παλαμάρης.

Ο Αρχιεπίσκοπος στο κήρυγμά του έκανε αναφορά στην Ανάσταση ως γεγονός καινούργιο του οποίου οι συνέπειες είναι καινούργιες και μοναδικές γιατί μοναδική και ανεπανάληπτη είναι η Ανάσταση η ίδια: «Γιατί όμως η Ανάσταση του Χριστού είναι κάτι το καινούριο και το ανεπανάληπτο; Μία φορά ο Ιησούς θυσίασε τη ζωή του και μία φορά αναστήθηκε. Μία φορά μας έσωσε από την αμαρτία και το θάνατο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιότατος και συνέχισε λέγοντας «Η Ανάσταση του Χριστού δεν είναι όπως η εποχή της άνοιξης που συμβαίνει κάθε χρόνο μέσα σε έναν ετήσιο κύκλο. Δεν είναι όπως ο βολβός που παρότι παραμένει μέσα στη γη κάθε χρόνο δίνει ένα νέο φυτό. Αυτό που έγινε με τον Ιησού είναι κάτι που έγινε μία φορά και δεν θα ξαναεπαναληφθεί». Απευθυνόμενος στα παιδιά είπε τα εξής: «Όλοι οι Χριστιανοί έχουμε την υποχρέωση να υπακούσουμε στην εντολή του Χριστού να αγαπάμε ο ένας τον άλλο όπως εκείνος μας αγάπησε. Για το λόγο αυτό μας έστειλε τον Άγιο Πνεύμα, να μας δώσει δύναμη και φώτιση ώστε να μπορούμε να τηρούμε αυτή την εντολή. Γιατί μόνο αν έχουμε αγάπη μεταξύ μας φαίνεται ότι είμαστε Χριστιανοί. Μόνο όταν αγαπάμε ο ένας τον άλλο δίνουμε μαρτυρία για τον Ιησού Χριστό.

Από σήμερα κι εσείς που λαβαίνετε το Άγιο Πνεύμα με το Μυστήριο του Χρίσματος θα δίνετε μαρτυρία ότι είστε μαθητές του Χριστού όταν αγαπάτε ο ένας τον άλλο. Και εμείς οι μεγάλοι, ας δίνουμε το καλό παράδειγμα στα παιδιά αυτά: Να αγαπάμε ο ένας τον άλλο όπως ο Χριστός μας αγάπησε».

Στο τέλος της Λειτουργίας, λίγο πριν την απόλυση, μια μητέρα διάβασε μια προσευχή για τα παιδιά και ο επίσκοπος πρόσφερε συμβολικά δώρα και την αναμνηστική περγαμηνή. Ακολούθησαν οι φωτογραφίες και το πλούσιο κέρασμα στην ενοριακή αίθουσα.

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ  ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 20 Απριλίου 2024   ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ Ανάγνωσμα από το κατά Ιωάννη Άγιο Ευαγγέλιο (7, 40-45) Τότε, εκείνοι απ’τον κόσμο που

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου