ΕΝΝΕΑΗΜΕΡΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΗΜΕΡΑ 1Η

ΕΝΝΕΑΗΜΕΡΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΗΜΕΡΑ 1Η

 

ΗΜΈΡΑ 1 – Ελθέ Ιησού Χριστέ

Ο Χριστός έχει ήδη έρθει: όμως εμείς τον περιμένουμε ακόμα, όπως και υιοί του Ισραήλ. Ο Χριστός βρίσκεται ανάμεσά μας: και όμως ζούμε την εμπειρία της εξορίας, “ξέροντας ότι όσο ζούμε σε αυτό το σώμα είμαστε μακριά από τον Κύριο” (Β΄ Κορ. 5,6).

Ολόκληρη η Καινή Διαθήκη είναι διαποτισμένη από αυτή την προσδοκία του Χριστού που πρόκειται να έρθει και ο οποίος φαίνεται συνεχώς επικείμενος. Αλλά το βιβλίο που συνοψίζει τις προσδοκίες όλων των χριστιανικών γενεών είναι η Αποκάλυψη, στα τελευταία της αποσπάσματα.

Ο Ιησούς θα έρθει σύντομα

“Ιδού, έρχομαι σύντομα, και φέρνω μαζί μου την ανταμοιβή, για να ανταποδώσω στον καθένα ανάλογα με τα έργα του. Εγώ είμαι το Άλφα και το Ωμέγα, ο Πρώτος και ο Έσχατος, η Αρχή και το Τέλος.

Μακάριοι όσοι τηρούν τις εντολές του, για να έχουν δικαίωμα να φάνε από το δέντρο της ζωής και να περάσουν τις πύλες για να μπουν στην πολιτεία.

Έξω θα μείνουν όσοι είναι αδιάντροποι σαν σκυλιά, οι μάγοι, οι πόρνοι, οι φονιάδες, οι ειδωλολάτρες και εκείνοι που τους αρέσει να αντιστρατεύονται την αλήθεια.

«Εγώ, ο Ιησούς, έστειλα τον Άγγελό μου να σας αναγγείλει αυτά στις Εκκλησίες. Εγώ είμαι από τη ρίζα και τη γενιά του Δαβίδ, το άστρο το λαμπερό το πρωινό» ” (Απ. 22,12-16).

 

Χωρίς διακρίσεις και προϋποθέσεις

Όλος ο κόσμος αναμένει και η προσευχή μας πρέπει να είναι στραμμένη προς την έλευση του Κυρίου. Σε αυτό το “Ελθέ Ιησού Χριστέ..”, η προσευχή μας πρέπει να κάνει δικές της όλες τις προσδοκίες, τα σωματικά και ηθικά βάσανα της ανθρωπότητας που ζει δίπλα μας.

 Ο ερχομός Του είναι, για τον καθένα μας, μια ζωντανή πραγματικότητα: “Ιδού, στέκομαι στην πόρτα και χτυπώ. Αν κάποιος ακούσει τη φωνή μου και ανοίξει την πόρτα, θα μπω στο σπίτι του και θα δειπνήσω μαζί του και αυτός μαζί μου” (Απ. 3,20).

Αν αφήσουμε το Βρέφος να εισέλθει στην οικία μας, θα μοιραστεί τα δώρα και τα αγαθά του και θα πει μια κουβέντα στον καθένα μας.

Αυτός ο λόγος απευθύνεται στον καθένα, χωρίς διάκριση ή προϋπόθεση: παρά τις αμαρτίες του παρελθόντος, τη μετριότητά μας, την πνευματική μας αναισθησία, αρκεί να πιστεύουμε στην Αγάπη. Η χάρη του Θεού μπορεί να διορθώσει τα πάντα.

Σε επικαλούμαστε  εν μέσω της αγωνίας του παρόντος χρόνου.

– Σε επικαλούμαστε,  Ιησού.

Με την ελπίδα να ατενίσουμε στον Ουρανό όλα εκείνα που οι Άγγελοι λαχταρούν να ατενίσουν.

– Σε επικαλούμαστε,  Ιησού.

Για εμάς και για όλους εκείνους που περιμένουν με εμπιστοσύνη τον Ερχομό σου.

– Σε επικαλούμαστε,  Ιησού.

Για όλο τον κόσμο και για εκείνους που δεν σε γνωρίζουν ακόμη.

– Σε επικαλούμαστε,  Ιησού.

 

Πάτερ ημών – Χαίρε Μαρία – Δόξα Πατρί.

 

Κύριε Ιησού, δέξου την προσευχή όλων εκείνων που πιστεύουν και ελπίζουν σε Σένα- έλα γρήγορα να μας ελευθερώσεις από την εξορία και να μας συγκεντρώσεις στην ένδοξη Βασιλεία Σου, εκεί όπου ζεις και βασιλεύεις μαζί με τον Πατέρα και το Άγιο Πνεύμα στους αιώνες των αιώνων. Αμήν.

δΦΜ

(https://www.novena.it)

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

ΦΡΑΣΕΙΣ_ΚΑΙ_ΙΔΕΕΣ_ΓΙΑ_ΜΕΛΕΤΗ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 4ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 28 Μαΐου  2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν  Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου