Εννεαήμερο των Χριστουγέννων ημέρα 2η

Εννεαήμερο των Χριστουγέννων ημέρα 2η

 

ΗΜΈΡΑ 2 – Ευφραίνονται οι καρδιές μας

Μέσω του Προφήτη, ο Θεός αναγγέλλει στο λαό του τη μελλοντική σωτηρία. Αυτή η αγγελία αποτελεί πηγή μεγάλης χαράς: διότι, μέσω του έργου του Σωτήρα, θα αποκατασταθεί η συμφιλίωση και η τέλεια κοινωνία με τον Θεό.

 

Μη φοβάστε

Να αινείς, θυγατέρα Σιών, να αγάλλεστε, Ισραήλ. Να ευφραίνεσαι και να αγάλλεσαι με όλη σου την καρδιά, θυγατέρα της Ιερουσαλήμ! Ο Κύριος αφαίρεσε την καταδίκη σου, απέστρεψε τους εχθρούς σου.

Βασιλιάς του Ισραήλ είναι ο Κύριος ανάμεσά σου, δε θα φοβάσαι πια κακό. Την ημέρα εκείνη θα ειπωθεί στην Ιερουσαλήμ: «Μη φοβάσαι, Σιών, για να μην παραλύουν τα χέρια σου! Ο Κύριος, ο Θεός σου, που είναι ανάμεσά σου είναι δυνατός, εκείνος θα σε σώσει.

Θα ευφρανθεί για σένα με χαρά, συγκινημένος από την αγάπη του.  Θα χαρεί για σένα με κραυγές χαράς, όπως την ημέρα της σύναξης» (Σοφ. 3, 14-18).

 

Εκείνον που προσμένουν οι λαοί

“Απόκαμα και περιμένω να με σώσεις” (Ψλ. 119, 81), αναλώνομαι στην επιθυμία και την προσδοκία της σωτηρίας που χαρίζει ο Θεός. Από την απαρχή του ανθρώπινου γένους μέχρι το τέλος του κόσμου το γένος το εκλεκτό, το βασιλικό ιερατείο, το άγιο έθνος λαχταρά το Μεσσία Χριστό; Μάρτυρας αυτού είναι ο άγιος Συμεών, ο οποίος, παραλαμβάνοντας στην αγκαλιά του το Βρέφος του Χριστού, είπε: “Τώρα, Κύριε, άφησε τον δούλο σου να πεθάνει ειρηνικά, σύμφωνα με τον λόγο σου  επειδή, τα μάτια μου είδαν τη σωτηρία σου” (Λκ. 2, 29-30).

Όπως αυτή ήταν η επιθυμία του Συμεών, έτσι πρέπει να πιστέψουμε ότι ήταν και όλων των αγίων των προηγούμενων εποχών. Ακόμη και ο ίδιος ο Κύριος λέει στους μαθητές: “Πολλοί προφήτες και δίκαιοι άνθρωποι επιθυμούσαν να δουν αυτό που βλέπετε και δεν το είδαν, και να ακούσουν αυτό που ακούτε και δεν το άκουσαν” (Μθ. 13,17). Επομένως, αυτή η επιθυμία των αγίων δεν έσβησε ποτέ στο παρελθόν, ούτε κατευνάζεται σήμερα στο σώμα του Χριστού, που είναι η Εκκλησία, μέχρι την ολοκλήρωση των αιώνων, μέχρι να έρθει “ο επιθυμητός όλων των εθνών”. (Άγιος Αυγουστίνος)

Ιησού Χριστέ, άκουσε μας

Για να κατανοήσουμε μαζί με όλους τους αγίους το μυστήριο της Βασιλείας στην οποία έχουμε κληθεί.

– Σε ικετεύουμε, Ιησού Χριστέ, άκουσε μας.

Για να καταλάβουμε ότι με Σένα αποτελούμε τον μεγάλο λαό που είναι πλούσιος από κάθε ευλογία που υποσχέθηκε ο Θεός Πατέρας στον πατέρα μας Αβραάμ.

– Σε ικετεύουμε, Ιησού Χριστέ, άκουσε μας.

Ώστε όλες οι οικογένειες της γης να είναι ευλογημένες σε Σένα.

– Σε ικετεύουμε, Ιησού Χριστέ, άκουσε μας.

Για να έρθουν όλοι οι λαοί από Ανατολή και Δύση και να καθίσουν να συνφάγουν στη Βασιλεία των Ουρανών.

Πάτερ ημών – Χαίρε Μαρία – Δόξα Πατρί.

Είθε η βοήθειά σου, Κύριε, να μας κάνει σταθερούς στο καλό, καθώς περιμένοντας τον Χριστό, τον Υιό σου- όταν έρθει και χτυπήσει την πόρτα, να μας βρει άγρυπνους στην προσευχή και αγαλλίαση στην δοξολογία. Μέσω του Χριστού, του Κυρίου μας. Αμήν.

δΦΜ

(https://www.novena.it)

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 18-19.5.2024

Οικισμός Ενορία  18 -19 Μαΐου 2024 Αγάπη Αγίου Αγαπητού 18/5 Σάββατο   18.00 Θεία Λειτουργία Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου 18/5 Σάββατο   09.00 Θεία

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 17 Μαΐου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου