Εννεαήμερο στην Ιερά Καρδία του Ιησού (7η Ημέρα)

ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΗ ΜΕΡΑ

 

11η“Εκείνοι που διαδίδουν αυτή την ευλάβεια, θα έχουν το όνομα

γραμμένο στην Καρδία μου, από την οποία δεν θα εξαλειφθεί ποτέ”

 

  1. Όταν οι μαθητές επέστρεψαν, αφού εκπλήρωσαν την αποστολή τους με μεγάλους καρπούς, ο Ιησούς τους είπε: «Μην χαίρεστε όμως γιατί σας υπακούνε τα δαιμονικά πνεύματα μάλλον να χαίρεστε που τα ονόματά σας έχουν γραφτεί στον ουρανό» (Λκ 10,20).

Σαν να επαναλαμβάνει αυτά τα λόγια στους αποστόλους της Ιεράς Του Καρδίας, ο Ιησούς για άλλη μια φορά υπόσχεται ότι τα ονόματά τους θα γραφτούν στην Καρδιά Του, που είναι ο ουρανός, και δεν θα εξαλειφθούν ποτέ. Αυτή είναι ίσως μια από τις πιο όμορφες και ενθαρρυντικές υποσχέσεις της Καρδίας του Ιησού.

Όταν έλαβε αυτή την υπόσχεση, η Αγία Μαργαρίτα παρακάλεσε όλους να αφιερωθούν με μεγάλη θέρμη στην υπηρεσία αυτής της αξιολάτρευτης Καρδιάς και να θυσιαστούν για Εκείνη και να αποκτήσουν όσο το δυνατόν περισσότερη δόξα γι’ Αυτή… γιατί ο Κύριος είναι απίστευτα γενναιόδωρος και πλούσιος, και θα τους ανταμείψει άφθονα.

  1. Γι’ αυτό, πρέπει να κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να γράψουμε τα ονόματά μας στην Καρδιά του Ιησού. Για να μπορέσουμε να το κάνουμε, όπως λέει η Αγία, είναι απαραίτητο να αφιερωθούμε στην αγάπη και την υπηρεσία Της, δηλαδή να γράψουμε με τους χαρακτήρες της ζωής, της αγάπης και της ανταπόκρισης στην Καρδία του Ιησού.

Πρώτα απ’ όλα, να ζούμε εν Χριστώ και με τον Χριστό. Πρόκειται για τη ζωή που έφερε ο Χριστός στις ψυχές μας μέσω των Μυστηρίων. Από την Καρδιά του τρυπημένη στον Σταυρό έρεε Αίμα και νερό, σύμβολο των Μυστηρίων του Βαπτίσματος και της Ευχαριστίας, που μας δίνουν ζωή και μας τρέφουν.

Αυτή η ζωή του Χριστού αποτελείται κυρίως από αγάπη, ταπείνωση και πραότητα, όπως είπε ο ίδιος: «Μάθετε από μένα, γιατί είμαι πράος και ταπεινός στην Καρδιά».

  1. Τέλος, για να γραφτούν τα ονόματά μας στην Ιερά Καρδία, είναι απαραίτητη η ανταπόκριση, αφού η αγάπη πληρώνεται με αγάπη. Ο Ιησούς επιθυμεί την οικεία ένωση των καρδιών.

Η αγάπη απαιτεί ανταπόκριση. Η Καρδιά του Ιησού απαιτεί ανταπόκριση. Και, αν αυτή η αγάπη συνίσταται στο να μας έχει γραφτεί στη θεϊκή Του Καρδιά, να μας σκέφτεται, να μιλάει για εμάς και να μας αφιερώνει όλη Του τη ζωή. Δικαίως Του αξίζει να έχουμε το Θείο Όνομά Του γραμμένο στις καρδιές μας, αφιερώνοντας τις σκέψεις, τα λόγια και τις πράξεις μας σε Αυτόν.

Αυτός ο τέλειος βαθμός αγάπης, στον οποίο η ψυχή θέλει μόνο το Θείο Θέλημα, είναι η υπέρτατη ένωση με τον Χριστό, που ήταν η ζωή των αγίων. Αυτό προτείνεται από την Καρδία του Ιησού με αυτή την υπόσχεση.

Με αυτόν τον τρόπο γίνεται κατανοητό γιατί ο Πάπας Πίος XII επιβεβαίωσε ότι αυτή η ευλάβεια είναι η πληρέστερη πραγμάτωση της χριστιανικής ζωής. Γιατί οδηγεί στην κορυφή της αγιότητας μέσω της ένωσης των καρδιών με τον Χριστό.

Ας αναζητήσουμε να αγαπήσουμε την Καρδιά του Ιησού πιο βαθιά, αφού ποτέ δεν θα καταλάβουμε το μεγαλείο και το βάθος της αγάπης της Καρδίας του Ιησού για αυτούς τους αποστόλους Του, αφιερωμένους στη σωτηρία του κόσμου και να σκορπίσουν παντού τη φωτιά της αγάπης Του.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 25ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 28 Σεπτεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου