Εννεαήμερο στην Ιερά Καρδία του Ιησού (6η Ημέρα)

ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΗ ΜΕΡΑ

 

10η«Θα δώσω στους Ιερείς

την χάρη να συγκινούν τις πιο σκληρές καρδιές»

 

  1. Ο Χριστός επέλεξε τους αποστόλους για να τους στείλει να κηρύξουν σε όλο τον κόσμο, αναγγέλλοντας τη μεταστροφή και τη σωτηρία σε όλους τους ανθρώπους. «Σας όρισα να πάτε και να καρποφορήσετε, και ο καρπός σας να είναι μόνιμος» (Ιω 15,16).

Τους εμπιστεύτηκε αυτή τη δύσκολη, αλλά μεγάλη αποστολή της σωτηρίας των ψυχών στο όνομά Του. Τους υποσχέθηκε ότι θα ήταν μαζί τους σε αυτή την αποστολή και ότι θα έδινε τη χάρη Του να κάνουν μεγάλα πράγματα: «Αλήθεια, αλήθεια σας λέω, όποιος πιστεύει σε μένα θα κάνει και τα έργα που Εγώ κάνω, και ακόμη μεγαλύτερα έργα» (Ιω 14,12).

Με τον ίδιο τρόπο, μέσω της ευλάβειας στην Ιερά Του Καρδιά, δίνει εξαιρετικές χάρες στους αποστόλους ιερείς της εποχής μας, δίνοντάς τους ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα στην αποστολή τους.

  1. Αυτό το ιδιαίτερο ταλέντο που υποσχέθηκε η Καρδία του Ιησού αποτελείται από μια βαθιά γνώση της υπερφυσικής ζωής, μια εξαιρετική αγάπη για τον Θεό και ένας φλογερός ζήλος για τη σωτηρία των ψυχών.

Πρώτη υποχρέωση του ιερέα είναι να εμβαθύνει τη γνώση του Χριστού, για να τη μεταδώσει στις ψυχές. Έχει λάβει από τον Χριστό την αποστολή και την εξουσία να αναγγείλει, να διδάξει και να εξηγήσει την Αποκάλυψη.

Και ο ιερέας πρέπει να μάθει αυτή την γνώση από την Καρδιά του Ιησού. Πρέπει να εισέλθει σε Αυτή μέσω της προσευχής για να μελετήσει τον θησαυρό της καλοσύνης, του ανεξάντλητου ελέους και της απέραντης αγάπης που Την οδήγησαν να θυσιαστεί για τη σωτηρία κάθε ψυχής. Έτσι θα γνωρίσει από κοντά, μέσα από την προσωπική του εμπειρία, τις αλήθειες και τις αρετές της υπερφυσικής ζωής. Ένας ιερέας προσευχής έχει μοναδική αποτελεσματικότητα.

Ωστόσο, η γνώση δεν αρκεί αν λείπει η αληθινή αγάπη. Ο ιερέας πρέπει να μεταδίδει στις ψυχές την αγάπη του Θεού. Η Καρδία του Ιησού ενσταλάζει στους αποστόλους του μια εξαιρετική αγάπη, μετατρέποντάς τους σε καμίνι αγάπης, όπως ο ίδιος, που μεταδίδουν αυτή τη θεϊκή αγάπη στις ψυχές. «Ήρθα να βάλω φωτιά στη γη, και πόσο θα ήθελα να είχε ήδη ανάψει» (Λκ 12,49).

Έτσι ο ιερέας που πλησιάζει την Καρδιά του Ιησού θα έχει φωτιά στην καρδιά του, στις σκέψεις του, στα λόγια του, στις πράξεις του. Όπως λέει και ο Άγιος Γρηγόριος ο Μέγας: «Όπου υπάρχει αγάπη, γίνονται θαυμαστά έργα».

  1. Τέλος, και ως συνέπεια των παραπάνω, ο Ιερέας που αγαπά αληθινά την Καρδιά του Ιησού, θα έχει ένθερμο ζήλο για τη σωτηρία των ψυχών. Ο ιερέας επιλέγεται από τον Θεό και ως εκ τούτου, δεν θα του λείψει η χάρη Του, ειδικά σε αυτό το μεγάλο έργο της σωτηρίας των ψυχών και της μετάδοσης της γνώσης της Θείας Καρδιάς.

Η Καρδιά του Ιησού χρειάζεται θαρραλέους αποστόλους, που δεν αποθαρρύνονται από τις αναρίθμητες δυσκολίες που θα προκύψουν, που είναι ταπεινοί μπροστά στους μεγάλους καρπούς που θα πετύχουν‧ αποστόλους, δηλαδή, που εργάζονται αποκλειστικά για τη δόξα του Θεού, γνωρίζοντας ότι εκπληρώνουν το θέλημα της Καρδίας του Ιησού. Τέτοιοι απόστολοι είναι ανίκητοι!

Είθε ο Θεός να μας δώσει τέτοιους ιερείς, που ζουν, εργάζονται και πεθαίνουν στην Καρδία του Ιησού.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 30.9–1.10 2023

Οικισμός Ενορία 30 Σεπτεβρίου – 1 Οκτωβρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού Κυριακή 09.00 Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 27 Σεπτεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023   Κατήχηση. Το αποστολικό ταξίδι στη Μασσαλία επί τη ευκαιρία των «Μεσογειακών Συναντήσεων»

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου