Εννεαήμερο Ιεράς Καρδίας (9η Ημέρα)

ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΝΝΕΑΗΜΕΡΟΥ

Εις το όνομα του Πατρός, και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.

Αμήν.

1.Πράξη συντριβής:

Αμάρτησα, Θεέ μου, ενώπιόν Σου.

Μετανοώ με όλη μου την καρδιά, γιατί δεν τήρησα το νόμο Σου και δεν έκανα το θέλημά Σου.

Δέξου τη μετάνοιά μου

και δώσε μου τη δύναμη να αποφεύγω στο εξής την αμαρτία. Αμήν.

  1. Στη συνέχεια διαβάζεται η μελέτη της ημέρας.
  2. Και τελειώνει με την ακόλουθη προσευχή:

 

Προσευχή για το εννεαήμερο προς την Ιερή Καρδιά του Ιησού

  1. Ω Ιησού μου!, Εσύ είπες: «Αλήθεια, αλήθεια σας λέω, ζητάτε και θα σας δοθεί, αναζητάτε και θα βρείτε, χτυπάτε και θα σας ανοιχτεί». Ιδού, εμπιστευόμενος τον θεϊκό σου Λόγο, χτυπώ, αναζητώ και σου ζητώ την χάρη… (αναφέρουμε την χάρη που θέλουμε να ζητήσουμε).

Πάτερ ημών, Χαίρε Μαρία, Δόξα

Ιερά Καρδία του Ιησού, Εσένα εμπιστεύομαι

 

  1. Ω Ιησού μου!, Εσύ είπες: «Αλήθεια, αλήθεια σας λέω, αν ζητήσετε κάτι απ’ τον Πατέρα στο όνομά μου, Αυτός θα σας το δώσει». Ιδού, εμπιστευόμενος τον θεϊκό σου Λόγο, ζητώ απ’ τον Αιώνιο Πατέρα στο όνομά σου την χάρη… (αναφέρουμε την χάρη που θέλουμε να ζητήσουμε).

Πάτερ ημών, Χαίρε Μαρία, Δόξα

Ιερά Καρδία του Ιησού, Εσένα εμπιστεύομαι

 

  1. Ω Ιησού μου!, Εσύ είπες: «Αλήθεια, αλήθεια σας λέω, ο ουρανός και η γη θα περάσουν, αλλά τα λόγια μου δε θα περάσουν ποτέ». Ιδού, εμπιστευόμενος τον αλάθητο θεϊκό σου Λόγο, σου ζητώ την χάρη… (αναφέρουμε την χάρη που θέλουμε να ζητήσουμε).

Πάτερ ημών, Χαίρε Μαρία, Δόξα

Ιερά Καρδία του Ιησού, Εσένα εμπιστεύομαι

 

Ω, Ιερά Καρδία του Ιησού, απείρως συμπονετική προς τους ατυχείς, ελέησέ μας, φτωχούς αμαρτωλούς, και δώσε μας τη χάρη που σου ζητούμε μέσω της Αμόλυντης Καρδιάς της Παναγίας, της τρυφερής μας Μητέρας!

Άγιε Ιωσήφ, θετέ πατέρα της Ιεράς Καρδίας του Ιησού, ικέτευε για εμάς.

Χαίρε Δέσποινα

 

ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 9η ΗΜΕΡΑ

Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΩΝ ΚΛΗΣΕΩΝ

 

  1. Η πρώτη αγάπη της Καρδίας του Ιησού ήταν η Παναγία, η Μητέρα Του. Ο Ιησούς ήθελε όλα να είναι κοινά ανάμεσα σε Εκείνον και τη Μητέρα Του. Την συνέδεσε με το μεγαλείο Του, την ένωσε με τις χαρές Του, την έκανε συμμέτοχη στους πόνους Του, την έκανε θύμα μαζί Του και κατά κάποιο τρόπο λυτρωτή μαζί Του. Η αγάπη θέλει αυτή την ένωση, αυτή την πλήρη ένωση συναισθημάτων και καταστάσεων.

Τα πρώτα βλέμματα του Ιησού, που έκλαιγε στη φάτνη, ήταν για τη Μαρία. Το πρώτο θαύμα της δημόσιας ζωής Του έγινε χάρη στις προσευχές της. Οι τελευταίες σκέψεις του σταυρωμένου Ιησού θα είναι επίσης για Εκείνη. Βλέποντας την Παναγία να στέκεται δίπλα στο Σταυρό, να πεθαίνει μέσα σε ανείπωτο πόνο, σκύβει προς το μέρος της και, έτοιμος να πεθάνει, ρίχνει στην αγκαλιά της ό,τι πιο αγαπημένο μετά από αυτήν: τις ψυχές! Είναι η υπέρτατη κληρονομιά Του, το τελευταίο δώρο αγάπης Του. Της εμπιστεύεται όλα Του τα παιδιά στο πρόσωπο του Ιωάννη, του αγαπημένου. Την κάνει εύφορη Μητέρα, Βασίλισσα του σύμπαντος.

  1. Η Παναγία είναι η Μητέρα όλων των Χριστιανών και με έναν ιδιαίτερο τρόπο είναι η Μητέρα και σύντροφος του Ιερέα. Η Παναγία πρόσφερε τη Λυτρωτική Θυσία μαζί με τον Υιό της και έλαβε το χάρισμα να είναι μεσίτης όλων των χάριτων, δηλαδή όλες οι χάρες για τη σωτηρία να φτάνουν στις ψυχές μέσω αυτής.

Έτσι, ο ιερέας, που καλείται και αφιερώνεται ώστε να συνεχίσει το λυτρωτικό έργο του Ιησού, να ανανεώνει ακατάπαυστα τη σωτήρια Του θυσία, να δίνει στους ανθρώπους τη σωτηρία μέσω των Μυστηρίων, της προσευχής, της παρηγοριάς, κ.λπ., βρίσκει στη Παναγία μια Μητέρα και αχώριστη σύντροφο στην αποστολή του. Πρέπει να εκπληρώσει την αποστολή του μαζί με τη Παναγία.

  1. Ο ιερέας πρέπει να αγαπά τη θεϊκή του Μητέρα. Πολύ συχνά έχουμε επαναλάβει ότι ο ιερέας είναι άλλος Χριστός. Ό,τι ήταν η Μαρία για τον Ιησού, είναι και για τον ιερέα. Είναι μια μητέρα: Αγαπημένη, αφιερωμένη εξ ολοκλήρου σε αυτόν. Τον περιβάλλει με προσοχή, τον κοιτάζει με αγάπη, τον εμπνέει, τον καθοδηγεί, τον υπερασπίζεται, τον ευλογεί. Επίσης ο ιερέας πρέπει να είναι για τη Παναγία όπως ήταν ο Ιησούς για την Παναγία, τη Μητέρα του: ένας υπάκουος, σεβαστός γιος, γεμάτος αγάπη. Ας είναι πάντα με τη Παναγία: να είναι ένας γιος που καταφεύγει στην αγκαλιά της όταν υποφέρει, πηγαίνει κοντά της όταν νιώθει ευτυχισμένος, την ερωτά όταν θέλει να μάθει, στρέφεται σε αυτήν σε κάθε ανάγκη, εμπιστεύεται όλες τις επιθυμίες του προς αυτήν, της ανακαλύπτει τις αδυναμίες του. Ποτέ να μην μιλήσει, να μην ενεργήσει, ούτε καν να σκέφτεται, χωρίς η εικόνα της Παναγίας να ρίξει πάνω του την προστατευτική σκιά της.

Για την καρδιά του ιερέα, η αγάπη για τη Παναγία είναι απαραίτητη. Είναι αρχή ζωής και αρετών. Ο ιερέας που αγαπά τη Παναγία ως Μητέρα, που εμπιστεύεται και εξαρτάται από αυτήν, δεν θα ξεφύγει από τον σωστό δρόμο, θα παραμείνει ταπεινός, αγνός, ένθερμος, θα κάνει τον Ιησού να ζήσει μέσα του!

Ας ζητήσουμε από τον Ιησού, τη Μαρία και τον Άγιο Ιωσήφ να αυξήσουν τις κλήσεις. Ας προσευχηθούμε για τους ιερείς μας, ώστε να είναι αληθινά «άλλοι Χριστοί», ιερείς σύμφωνα με την Καρδιά Του˙ να παραμένουν στενά ενωμένοι με την Καρδιά της Παναγίας, της Μητέρας τους˙ να μαθαίνουν από αυτήν να είναι πιστοί στον Ιησού, να αφιερώνονται ολοκληρωτικά ως δούλοι του Βασιλιά της Αγάπης, να δίνουν τα πάντα για τη σωτηρία των ψυχών, να επιμένουν μέχρι θανάτου, ακόμα κι αν είναι θάνατος στον Σταυρό˙ να βρουν τα πάντα στις Καρδιές του Ιησού και της Παναγίας, να ζήσουν σε αυτές και μαζί τους να νικήσουν και να βασιλεύουν.

π. Ιωσήφ Ρόσσι

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

7η Κυριακή του Πάσχα (B)

7η    ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (Β)               ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ.27(26),7-9                     ΕΙΣΑΚΟΥΣΕ, Κύριε, τη φωνή μου, με την οποία κραυγάζω. Για Σένα είπε η καρδία

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου