Εννεαήμερο Ιεράς Καρδίας (5η Ημέρα)

 

ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΝΝΕΑΗΜΕΡΟΥ

Εις το όνομα του Πατρός, και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.

Αμήν.

1.Πράξη συντριβής:

Αμάρτησα, Θεέ μου, ενώπιόν Σου.

Μετανοώ με όλη μου την καρδιά, γιατί δεν τήρησα το νόμο Σου και δεν έκανα το θέλημά Σου.

Δέξου τη μετάνοιά μου

και δώσε μου τη δύναμη να αποφεύγω στο εξής την αμαρτία. Αμήν.

  1. Στη συνέχεια διαβάζεται η μελέτη της ημέρας.
  2. Και τελειώνει με την ακόλουθη προσευχή:

 

Προσευχή για το εννεαήμερο προς την Ιερή Καρδιά του Ιησού

  1. Ω Ιησού μου!, Εσύ είπες: «Αλήθεια, αλήθεια σας λέω, ζητάτε και θα σας δοθεί, αναζητάτε και θα βρείτε, χτυπάτε και θα σας ανοιχτεί». Ιδού, εμπιστευόμενος τον θεϊκό σου Λόγο, χτυπώ, αναζητώ και σου ζητώ την χάρη… (αναφέρουμε την χάρη που θέλουμε να ζητήσουμε).

Πάτερ ημών, Χαίρε Μαρία, Δόξα

Ιερά Καρδία του Ιησού, Εσένα εμπιστεύομαι

 

  1. Ω Ιησού μου!, Εσύ είπες: «Αλήθεια, αλήθεια σας λέω, αν ζητήσετε κάτι απ’ τον Πατέρα στο όνομά μου, Αυτός θα σας το δώσει». Ιδού, εμπιστευόμενος τον θεϊκό σου Λόγο, ζητώ απ’ τον Αιώνιο Πατέρα στο όνομά σου την χάρη… (αναφέρουμε την χάρη που θέλουμε να ζητήσουμε).

Πάτερ ημών, Χαίρε Μαρία, Δόξα

Ιερά Καρδία του Ιησού, Εσένα εμπιστεύομαι

 

  1. Ω Ιησού μου!, Εσύ είπες: «Αλήθεια, αλήθεια σας λέω, ο ουρανός και η γη θα περάσουν, αλλά τα λόγια μου δε θα περάσουν ποτέ». Ιδού, εμπιστευόμενος τον αλάθητο θεϊκό σου Λόγο, σου ζητώ την χάρη… (αναφέρουμε την χάρη που θέλουμε να ζητήσουμε).

Πάτερ ημών, Χαίρε Μαρία, Δόξα

Ιερά Καρδία του Ιησού, Εσένα εμπιστεύομαι

 

Ω, Ιερά Καρδία του Ιησού, απείρως συμπονετική προς τους ατυχείς, ελέησέ μας, φτωχούς αμαρτωλούς, και δώσε μας τη χάρη που σου ζητούμε μέσω της Αμόλυντης Καρδιάς της Παναγίας, της τρυφερής μας Μητέρας!

Άγιε Ιωσήφ, θετέ πατέρα της Ιεράς Καρδίας του Ιησού, ικέτευε για εμάς.

Χαίρε Δέσποινα

 

ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 5η ΗΜΕΡΑ

ΟΙ ΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ

  1. Ο ιερέας είναι αυτός που καλείται από το Χριστό σε μια πολύ ειδική αποστολή. «Μια μέρα, ένιωσε ότι η Άπειρη Αγάπη ξεχείλισε από την Καρδιά του, και θέλοντας να υπάρχει κάποιος που θα μπορούσε να συνεχίσει το έργο του και να καλύψει όλες τις ανάγκες του ανθρώπου, κάποιος που θα μπορούσε να βοηθήσει τον άνθρωπο, να τον στηρίζει, να τον φωτίσει και να τον φέρει πιο κοντά στον Θεό, δημιούργησε τον ιερέα! Γι’ αυτό, ο Άγιος Ιωάννη Βιαννέ συνόψισε αυτό το μεγάλο μυστήριο, λέγοντας ότι «ο ιερέας είναι η αγάπη της Καρδίας του Ιησού».

Η Καρδία του Ιησού, η φλεγόμενη από αγάπη κάμινος, τον έχει ενώσει στενά μαζί Της, κάνοντάς τον συμμέτοχο στην Αιώνια Ιεροσύνη του. Πράγματι, ο ιερέας είναι, μαζί με τον Ιησού, ιερέας, μεσολαβητής, συνήγορος, μεσίτης και είναι επίσης μαζί Του, προσφορά, εξιλέωση και θύμα. «Χαίρεται έγραψε μια αγία ψυχή, ο Ιησούς σου, ο Ιερέας σου είναι αιώνια ζωντανός μαζί σου. Μπορείς να τον βρεις δίπλα σου σε όλες τις ανάγκες της ζωής. Αν διψάς για αλήθεια, Αυτός σε καθοδηγεί και ρίχνει φως στη νοημοσύνη σου. Εάν έχεις αμαρτήσει, είναι εκεί για να σε συγχωρήσει. Αν υποφέρεις, σε παρηγορεί. Αν αναζητάς έναν μεσολαβητή, ανεβαίνει στο βωμό και μιλάει στη θέση σου…! Ο Ιησούς-Ιερέας, αιώνια ζωντανός, ζει στους Ιερείς του».

  1. Όπως είπαμε, ο Χριστός είναι εκείνος που διαλέγει και καλεί. «Δε με διαλέξατε εσείς, αλλά εγώ σας διάλεξα και σας όρισα να πάτε και να καρποφορήσετε και ο καρπός σας να είναι μόνιμος» (Ιω 15,16). Ο ιερέας, όπως και ο Χριστός, εκλέγεται και αφιερώνεται για μια αποστολή: τη Λύτρωση, τη σωτηρία όλων των ανθρώπων. Αυτός είναι ο μεγάλος καρπός για τον οποίο προορίζεται.

Είναι αφιερωμένος στην αποστολή της σωτηρίας των ανθρώπων, γι’ αυτό ο Χριστός του παραχωρεί τη δική του λυτρωτική δύναμη. Την ημέρα της χειροτονίας του, ο ιερέας γονατιστός μπροστά στο θυσιαστήριο απλώνει τα χέρια του, τα οποία ο Επίσκοπος, με το Άγιο Μύρο, τα χρίζει.

«Σε αυτά τα αφιερωμένα χέρια, γράφει ο Άγιος Αλμπέρτο Hurtado, στο εξής θα αναπαύεται το Σώμα του Σωτήρα˙ θα κρατήσουν την Ευχαριστία και θα μοιράζουν τον Άρτο της ζωής σε χιλιάδες πεινασμένες ψυχές˙ αυτά τα άγια χέρια θα σηκωθούν ψηλά για να ευλογήσουν τον αθώο και να συγχωρήσουν τον αμαρτωλό˙  θα ρίξουν το νερό της Βάπτισης στο νεογέννητο παιδί˙ θα ευλογήσουν τους ιερούς δεσμούς του γάμου και θα χρίσουν το σώμα του ετοιμοθάνατου Χριστιανού για να τον προετοιμάσουν για το ταξίδι τους στην αιωνιότητα. Πολλές φορές θα προσευχηθούν και θα απλωθούν μπροστά στο θρόνο του Θεού σε σιωπηλή δέηση για τις ψυχές των ανθρώπων. Η δύναμή τους θα σπάσει τις αλυσίδες της αμαρτίας, και θα απομακρύνει από τον κόσμο την οργή ενός προσβεβλημένου Θεού».

  1. Να πιστεύει κανείς ότι δεν υπάρχουν πλέον κλήσεις σημαίνει ότι ο Χριστός ξέχασε την Εκκλησία, ότι έπαψε να καλεί τους ανθρώπους να συνεχίσουν το σωτήριο έργο του, να δίνουν τη χάρη και τη συγχώρεση του στις ψυχές. Αυτό είναι αδύνατο. Ο Χριστός είπε ότι θα είναι με την Εκκλησία του μέχρι το τέλος του κόσμου (Μτ 28,20), επομένως, πάντα και παντού, θα καλεί ανθρώπους να διαιωνίσουν την παρουσία του με αυτόν τον ιδιαίτερο τρόπο. Είναι ένα κάλεσμα που πρέπει να ακουστεί και να ανταποκριθεί.

Ας προσευχηθούμε για τους ιερείς μας, ώστε να θυμούνται πάντα ότι κλήθηκαν από τον Χριστό, και να ανταποκρίνονται γενναιόδωρα σε αυτήν την αποστολή, που βασίζεται αποκλειστικά στη χάρη Εκείνου που τους επέλεξε.

π. Ιωσήφ Ρόσσι

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 29 Νοεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023     Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού.

ΦΡΑΣΕΙΣ_ΚΑΙ_ΙΔΕΕΣ_ΓΙΑ_ΜΕΛΕΤΗ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023               Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου