Εννεαήμερο Εορτής Κοιμήσεως Υπεραγίας Θεοτόκου (4)

4η ημέρα

“Να χαίρεσαι, κόρη της Σιών, να αγαλλιάζεις, Ισραήλ, και να χαίρεσαι με όλη σου την καρδιά, κόρη της Ιερουσαλήμ!” (Σοφ. 3,14)

Ο Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός, εξετάζοντας την ανάληψη της Θεοτόκου υπό το πρίσμα των άλλων προνομίων της, αναφωνεί με έντονη ευγλωττία: “Ήταν απαραίτητο εκείνη η οποία κατά τον τοκετό είχε διατηρήσει την παρθενία της αβλαβή, να διατηρήσει επίσης το σώμα της χωρίς καμία φθορά μετά το θάνατο. Ήταν απαραίτητο να κατοικήσει στα θεία σκηνώματα εκείνη, η οποία είχε φέρει στη μήτρα της τον Δημιουργό που έγινε βρέφος. Ήταν απαραίτητο η νύφη του Πατέρα να κατοικεί στο ουράνιο θάλαμο. Ήταν απαραίτητο εκείνη που είχε δει τον Υιό της στο σταυρό, λαμβάνοντας στην καρδιά της τη ρομφαία του πόνου να τον ατενίσει καθισμένο στα δεξιά του Πατέρα. Ήταν απαραίτητο η Μητέρα του Θεού να κατέχει ό,τι ανήκει στον Υιό και να τιμάται από όλα τα πλάσματα ως Μητέρα και δούλη του Θεού” (βλ. Πάπας Πίος 12ος, Munificentissimus Deus, 1 Νοεμβρίου 1950).

Χαιρόμαστε μαζί σου, εκλεκτή Παρθένε, για τις τιμές που οι Άγγελοι απέδωσαν στο σώμα σου, ψάλλοντας ύμνους δοξολογίας και δόξας στην αξιολάτρευτη αυτή κιβωτό, μέσα στην οποία ενσαρκώθηκε ο αιώνιος Λόγος. Βοήθησέ μας να διατηρούμε πάντοτε τους εαυτούς μας καθαρούς  και αγνούς, για να μπορούμε να απολαμβάνουμε τη συντροφιά των Αγγέλων στον ουρανό.

Χαίρε Μαρία.

Δόξα Πατρί.

Ας προσευχηθούμε.

Κύριε Ιησού Χριστέ, ο οποίος καταδέχθηκες να έχεις για κατοικία σου τα παρθενικά σπλάχνα της Υπεραγίας Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας, χορήγησέ μας, σε ικετεύουμε, να μοιραστούμε, με τη βοήθειά σου, την κληρονομιά σου.
Εσύ ο οποίος ζεις και βασιλεύεις μαζί με τον Πατέρα και το Άγιο Πνεύμα στους αιώνες των αιώνων. Αμήν.

ΔΜΦ

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Άγγελος Κυρίου, Κυριακή 14-7-2024

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου ΠέτρουΚυριακή, 14 Ιουλίου 2024   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλή Κυριακή! Σήμερα το Ευαγγέλιο μας μιλάει για τον Ιησού

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 15ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 15 Ιουλίου 2024   ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ  Ανάγνωσμα από το κατά Ματθαίο Άγιο Ευαγγέλιο (10, 34 -11,1) Τον καιρό εκείνο,

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου