Εννεαήμερο Εορτής Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου (6)

Ημέρα 6

“Τότε ένα μεγάλο σημάδι εμφανίστηκε στον ουρανό: μια γυναίκα ντυμένη με τον ήλιο, με τη σελήνη κάτω από τα πόδια της και επάνω στο κεφάλι της ένα στεφάνι από δώδεκα αστέρια” (Απ. 12,1).

Οι σχολαστικιστές θεολόγοι εντόπισαν στοιχεία της Μεταστάσεως της Αειπαρθένου Μαρίας, όχι μόνο σε διάφορες μορφές της Παλαιάς Διαθήκης, αλλά και σε εκείνη τη Γυναίκα ντυμένη τον ήλιο. Ομοίως, μεταξύ των ρητών της Καινής Διαθήκης, αντιμετώπισαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις λέξεις «Χαίρε, κεχαριτωμένη, ο Κύριος είναι μαζί σου, ευλογημένη είσαι εσύ ανάμεσα στις γυναίκες» (Λκ. 1,28), αφού είδαν στο μυστήριο της Μεταστάσεως την πραγματοποίηση της πληρότητας της χάρης, που δόθηκε στην Υπεραγία Θεοτόκο, και μια μοναδική ευλογία, σε αντίθεση με την κατάρα της Εύας. (πρβλ. Πάπας Πίος 12ος, Αποστολική Παραίνεση Munificentissimus Deus, 1 Νοεμβρίου 1950).

Την ένδοξη Μετάστασή σου στον Ουρανό τιμούμε Υπεραγία Θεοτόκε. Εκεί ανήλθες, συνοδευόμενη από τους αγγελικούς χορούς, και χάρη στο Μονογενή σου Υιό θριαμβεύεις καθήμενη στον ύψιστο θρόνο της δόξας. Βοήθησε τις καρδιές μας να αποκοπούν από τα γήινα του κόσμου τούτου και να έρθουν κοντά σου και ταπεινώνοντας τους εαυτούς μας εδώ στη γη να υψωθούμε μαζί σου στον ουρανό. Αμήν.

Χαίρε Μαρία.

Δόξα Πατρί

Ας προσευχηθούμε.

Κύριε Ιησού Χριστέ, ο οποίος καταδέχθηκες να έχεις για κατοικία σου τα παρθενικά σπλάχνα της Υπεραγίας Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας, χορήγησέ μας, σε ικετεύουμε, να μοιραστούμε, με τη βοήθειά σου, την κληρονομιά σου.
Εσύ ο οποίος ζεις και βασιλεύεις μαζί με τον Πατέρα και το Άγιο Πνεύμα στους αιώνες των αιώνων. Αμήν.

ΔΜΦ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ωράριο Λειτουργιών

   Οικισμός Ενορία 9–10 Ιουλίου 2022 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Κυριακή 09.00 Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της

Εννεαήμερο Ιεράς Καρδίας (5η Ημέρα)

  ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΝΝΕΑΗΜΕΡΟΥ –Εις το όνομα του Πατρός, και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. –Αμήν. 1.Πράξη συντριβής: Αμάρτησα, Θεέ μου,

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου