Εννεαήμερο Εορτής Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου (6)

Ημέρα 6

“Τότε ένα μεγάλο σημάδι εμφανίστηκε στον ουρανό: μια γυναίκα ντυμένη με τον ήλιο, με τη σελήνη κάτω από τα πόδια της και επάνω στο κεφάλι της ένα στεφάνι από δώδεκα αστέρια” (Απ. 12,1).

Οι σχολαστικιστές θεολόγοι εντόπισαν στοιχεία της Μεταστάσεως της Αειπαρθένου Μαρίας, όχι μόνο σε διάφορες μορφές της Παλαιάς Διαθήκης, αλλά και σε εκείνη τη Γυναίκα ντυμένη τον ήλιο. Ομοίως, μεταξύ των ρητών της Καινής Διαθήκης, αντιμετώπισαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις λέξεις «Χαίρε, κεχαριτωμένη, ο Κύριος είναι μαζί σου, ευλογημένη είσαι εσύ ανάμεσα στις γυναίκες» (Λκ. 1,28), αφού είδαν στο μυστήριο της Μεταστάσεως την πραγματοποίηση της πληρότητας της χάρης, που δόθηκε στην Υπεραγία Θεοτόκο, και μια μοναδική ευλογία, σε αντίθεση με την κατάρα της Εύας. (πρβλ. Πάπας Πίος 12ος, Αποστολική Παραίνεση Munificentissimus Deus, 1 Νοεμβρίου 1950).

Την ένδοξη Μετάστασή σου στον Ουρανό τιμούμε Υπεραγία Θεοτόκε. Εκεί ανήλθες, συνοδευόμενη από τους αγγελικούς χορούς, και χάρη στο Μονογενή σου Υιό θριαμβεύεις καθήμενη στον ύψιστο θρόνο της δόξας. Βοήθησε τις καρδιές μας να αποκοπούν από τα γήινα του κόσμου τούτου και να έρθουν κοντά σου και ταπεινώνοντας τους εαυτούς μας εδώ στη γη να υψωθούμε μαζί σου στον ουρανό. Αμήν.

Χαίρε Μαρία.

Δόξα Πατρί

Ας προσευχηθούμε.

Κύριε Ιησού Χριστέ, ο οποίος καταδέχθηκες να έχεις για κατοικία σου τα παρθενικά σπλάχνα της Υπεραγίας Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας, χορήγησέ μας, σε ικετεύουμε, να μοιραστούμε, με τη βοήθειά σου, την κληρονομιά σου.
Εσύ ο οποίος ζεις και βασιλεύεις μαζί με τον Πατέρα και το Άγιο Πνεύμα στους αιώνες των αιώνων. Αμήν.

ΔΜΦ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Angelus, 26 Μαρτίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023     Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Σήμερα, Πέμπτη Κυριακή της Τεσσαρακοστής, το Ευαγγέλιο

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 27 Μαρτίου  2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου