Εννεαήμερο Εορτής Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου (7)

Ημέρα 7

“Ευλογητός ο Κύριος ο Θεός του Ισραήλ, που επισκέφθηκε και λύτρωσε τον λαό του” (Λκ. 1,68)

Ο Άγιος Αλβέρτος ο Μέγας, αφού συγκέντρωσε διάφορα επιχειρήματα που βασίζονταν στην Αγία Γραφή, την παράδοση, τη λειτουργία και τη θεολογική λογική για να αποδείξει αυτή την αλήθεια, κατέληξε στο συμπέρασμα: “Από αυτούς τους λόγους και τις αρχές και πολλούς άλλους είναι σαφές, ότι η ευλογημένη Μητέρα του Θεού μεταστάθηκε με σώμα και ψυχή πάνω από τις χορωδίες των Αγγέλων. Και αυτό πιστεύουμε ότι είναι απολύτως αληθινό”. Ο Άγιος Θωμάς ο Ακινάτης, ακολουθώντας τα χνάρια του επιφανούς Δασκάλου του, αν και ποτέ δεν ασχολήθηκε ρητά με αυτό το ζήτημα, εντούτοις όποτε το αναφέρει περιστασιακά, υποστηρίζει με συνέπεια με την Καθολική Εκκλησία ότι μαζί με την ψυχή της, το σώμα της Μαρίας μεταστάθηκε στον ουρανό (πρβλ. Πάπας Πίος 12ος, Αποστολική Παραίνεση Munificentissimus Deus, 1 Νοεμβρίου 1950).

Ω Μαρία εκλεκτή Κόρη του Αιώνιου Πατέρα, εσένα την οποία έθεσε Κυρία του ουρανού και της γης, παρακαλούμε να δεχτείς να ασκείς τη δύναμή σου προς όφελος δικό μας, ώστε, νικώντας τους εχθρούς μας και εκείνους της Αγίας Εκκλησίας, να θριαμβεύσει η πίστη του Ιησού, του Υιού σου.

Χαίρε Μαρία.

Δόξα Πατρί

Ας προσευχηθούμε

Κύριε Ιησού Χριστέ, ο οποίος καταδέχθηκες να έχεις για κατοικία σου τα παρθενικά σπλάχνα της Υπεραγίας Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας, χορήγησέ μας, σε ικετεύουμε, να μοιραστούμε, με τη βοήθειά σου, την κληρονομιά σου.
Εσύ ο οποίος ζεις και βασιλεύεις μαζί με τον Πατέρα και το Άγιο Πνεύμα στους αιώνες των αιώνων. Αμήν.

ΔΜΦ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 15ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 19 Ιουλίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 15ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 18 Ιουλίου 2024 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου