Εννεαήμερο Εορτής Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου (9)

9η ημέρα

Ο θάνατος αφανίστηκε, η νίκη είναι πλήρης. Θάνατε που είναι το κεντρί της δύναμής σου; Άδη που είναι η νίκη σου; (1 Κορ 15, 54-55)

“Αφού λοιπόν υψώσαμε και πάλι ικεσίες προς τον Θεό και επικαλεστήκαμε το φως του Πνεύματος της Αλήθειας, προς δόξα του Παντοδύναμου Θεού, ο οποίος έδωσε στην παρθένο Μαρία την ιδιαίτερη αγαθότητά του προς τιμήν του Υιού του, του αθάνατου Βασιλιά των αιώνων και νικητή της αμαρτίας και του θανάτου, προς μεγαλύτερη δόξα της υπέρτατης Μητέρας του και προς χαρά και αγαλλίαση ολόκληρης της Εκκλησίας, με την εξουσία του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και της δικής Μας, ανακηρύσσουμε, δηλώνουμε και ορίζουμε ως δόγμα που αποκαλύφθηκε από τον Θεό, ότι: η αμόλυντη Μητέρα του Θεού, η Αειπάρθενος Μαρία, αφού ολοκλήρωσε την πορεία της επίγειας ζωής της, μεταστάθηκε στην ουράνια δόξα με σώμα και ψυχή”
(βλ. (πρβλ. Πάπας Πίος 12ος, Αποστολική Παραίνεση Munificentissimus Deus, 1 Νοεμβρίου 1950).

Εμείς σε χαιρετούμε, ω αγνότατη Νύμφη του Αγίου Πνεύματος! Σοφή Παρθένε που θωρείς τις δυστυχίες μας, πανίσχυρη Βασίλισσα που μπορείς να μας βοηθήσεις, στοργική Μητέρα που είσαι όλη αγάπη για μας, κάνε μας άξιους της αγάπης σου, ώστε μιμούμενοι τις αρετές σου και ιδιαίτερα τη φιλανθρωπία σου, να αξιωθούμε μια μέρα να γίνουμε μέτοχοι της αθάνατης δόξας σου.

Χαίρε Μαρία.

Δόξα Πατρί

Ας προσευχηθούμε.

Κύριε Ιησού Χριστέ, ο οποίος καταδέχθηκες να έχεις για κατοικία σου τα παρθενικά σπλάχνα της Υπεραγίας Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας, χορήγησέ μας, σε ικετεύουμε, να μοιραστούμε, με τη βοήθειά σου, την κληρονομιά σου.
Εσύ ο οποίος ζεις και βασιλεύεις μαζί με τον Πατέρα και το Άγιο Πνεύμα στους αιώνες των αιώνων. Αμήν.

ΔΜΦ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 27ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 6 Οκτωβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου