Εννεαήμερο εορτής Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου (8)

8η ημέρα

“Ποια είναι αυτή που ανεβαίνει από την έρημο, στολισμένη σαν με ολόλευκα άνθη στηριζομένη στον αγαπητό της;” (Άσμα Ασμάτων 8,5)

Ο Άγιος Βοναβεντούρας πιστεύει ότι είναι απολύτως βέβαιο ότι, όπως ο Θεός διαφύλαξε την Παναγία από την παραβίαση της σεμνότητας και της παρθενικής ακεραιότητας κατά τη σύλληψη και τον τοκετό, έτσι δεν επέτρεψε στο σώμα της να φθαρεί και να γίνει στάχτη.

Ερμηνεύοντας και εφαρμόζοντας τα λόγια αυτά της Αγίας Γραφής “Ποια είναι αυτή που ανεβαίνει από την έρημο, στολισμένη σαν με ολόλευκα άνθη στηριζομένη στον αγαπητό της;” (Άσμα Ασμάτων 8,5) και προσαρμόζοντάς τα στην Υπεραγία Θεοτόκο υποστηρίζει τα εξής: “Από αυτό προκύπτει ότι βρίσκεται εκεί σωματικά (δηλαδή στην ουράνια πόλη)… Επειδή πράγματι… η μακαριότητα δεν θα ήταν πλήρης, αν δε βρισκόταν εκεί προσωπικά – και επειδή το πρόσωπο δεν είναι η ψυχή, αλλά η σύνθεση, είναι σαφές ότι βρίσκεται εκεί σύμφωνα με αυτή τη σύνθεση, δηλαδή και με το σώμα και με την ψυχή “(πρβλ. Πάπας Πίος 12ος, Αποστολική Παραίνεση Munificentissimus Deus, 1 Νοεμβρίου 1950).

Ύψιστη Μητέρα του Αιώνιου Λόγου, μέσω της ουράνιας σοφίας με την οποία ευλογήθηκες κατά τον θρίαμβο του θείου Υιού σου, χορήγησε σε όλους τους Χριστιανούς, αλλά και σε όλους τους αιρετικούς και τους απίστους, το φως για να γνωρίσουν την αλήθεια του Ευαγγελίου και τη χάρη για να το ακολουθούν.

Χαίρε Μαρία.

Δόξα Πατρί

Ας προσευχηθούμε.

Κύριε Ιησού Χριστέ, ο οποίος καταδέχθηκες να έχεις για κατοικία σου τα παρθενικά σπλάχνα της Υπεραγίας Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας, χορήγησέ μας, σε ικετεύουμε, να μοιραστούμε, με τη βοήθειά σου, την κληρονομιά σου.
Εσύ ο οποίος ζεις και βασιλεύεις μαζί με τον Πατέρα και το Άγιο Πνεύμα στους αιώνες των αιώνων. Αμήν.

ΔΜΦ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ  ΤΗΣ 3ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 23 Μαρτίου 2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου