ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ

ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ
 

Μέσα στη δύσκολη σημερινή εποχή, με τόση ηθική κρίση που έχει φέρει μαζί της πολλές άλλες κρίσεις, όπως: έχθρες, τρομοκρατία, πολέμους, ξεριζωμούς, πνιγμούς και θανάτους κάθε λογής, δεν λείπουν και τα φωτεινά παραδείγματα προσώπων και θεσμών προς μίμηση. Παραδείγματα μεμονωμένων ατόμων που αγωνίζονται για να επικρατήσει πάνω στη γη η γαλήνη, η ειρήνη, η αδελφοσύνη και η αγάπη. Παραδείγματα οικογενειών που ενώ βλέπουν γύρω τους άλλες οικογένειες, με την παραμικρή δυσκολία, να χωρίζουν και να σκορπίζουν τα μέλη στους τέσσερεις ανέμους, εκείνες επιμένουν με βαθειά πίστη στα ανώτερα ιδανικά, στις ευαγγελικές αρχές και τις πανανθρώπινες αξίες. Ξέρουν μέσα από τις όποιες δυσκολίες να προχωρούν με αισιοδοξία και ελπίδα, βέβαιες ότι η ζωή αυτή δεν είναι παρά η αρχή μιας άλλης ζωής, που δεν τελειώνει, διότι είναι αιώνια.
Υπάρχουν πολλά τέτοια παραδείγματα που γύρω μας ζουν αλλά δυστυχώς δεν τα προσέχουμε και μόνο όταν τα χάσουμε τότε τα αναζητούμε.
Ένα τέτοιο παράδειγμα ήταν ο αείμνηστος Γιάννης Δαλέζιος, ένας ενεργός πολίτης και ενεργός χριστιανός.
Ενεργός πολίτης που φρόντιζε για τα κοινά με βάση τις αρχές της ανιδιοτελούς υπηρεσίας και προσφοράς. Φρόντιζε για τους άλλους ξεχνώντας τον εαυτόν του. Άνθρωπος συνετός και λογικός που ήθελε να υπηρετεί και όχι να τον υπηρετούν. Αληθινό υπόδειγμα για τους σημερινούς πολιτικούς και πολιτευτές που δυστυχώς αρκετοί από αυτούς κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν ως απλοί επαγγελματίες της πολιτικής ακόμη και επιχειρηματίες
Ενεργός Χριστιανός που ζούσε την πίστη του, όχι μόνο μέσα στο Ναό, αλλά και μέσα στο λαό.
Στο Ναό πήγαινε για να λάβει τη δύναμη την ενεργό με το λόγο του Θεού και να τροφοδοτήσει την ψυχή του με θεϊκή χάρη. Με αυτήν βγαίνοντας από το ναό πρόσφερε μέσα στην οικογένειά του, μέσα στην επιχείρησή τους, στους χώρους που ζούσε και δρούσε άφηνε στίγμα θετικό μιας έμπρακτης χριστιανικής ζωής.
Αυτός ο άνθρωπος προ ημερών έφυγε για τον τελικό του προορισμό. Τότε όλη η Άνδρος έφθασε στον Καθολικό Ναό της Χώρας Άνδρου μαζί με τον Καθολικό Αρχιεπίσκοπο Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου Π. Νικόλαο, τον εφημέριο του Ναού π. Φραγκίσκο Βιδάλη και πέντε ιερείς της Αδελφής Ορθοδόξου Εκκλησίας για να αποχαιρετήσουν αυτόν τον συμπαθή και γλυκύτατο συνάνθρωπο που μοίραζε όχι λόγια και υποσχέσεις στη ζωή του, την πολιτική και την χριστιανική, αλλά παράδειγμα μίμησης.
Αιωνία σου η μνήμη αγαπητέ Γιάννη. Σ’ ευχαριστούμε για την επίγεια ζωή σου που σίγουρα κέρδισε και την αιώνια, χάρη στην αγάπη του Θεού για σένα. Αυτήν που μοιράστηκες με όλους τους συνανθρώπους σου στα επίγεια χρόνια σου!


 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 6 Δεκεμβρίου 2022                                   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου