ΕΝΑ ΖΕΣΤΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙ

ΕΝΑ ΖΕΣΤΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙ

Την Κυριακή 23 Νοεμβρίου, εορτή του Χριστού Βασιλιά, ξεκίνησαν, για τη νέα ποιμαντική χρονιά, οι συναντήσεις των «φίλων της Αγίας Άγγελας» που έχουν σκοπό τη μελέτη του Λόγου του Κυρίου με τον τρόπο που προβλέπει η LECTIO DIVINA. 
Μεγάλη ήταν η χαρά όλων, διότι ξαναβρέθηκαν σ’ ένα ζεστό περιβάλλον που εμπνέει στην προσευχή και τη φιλική συνάντηση. Αυτό είναι το πάντα ελκυστικό παρεκκλήσιο των Ουρσουλινών αδελφών στο Πασακρωτήρι της Χώρας Τήνου.
Είναι πολύ ωραίο, μια ομάδα ανδρών και γυναικών, με την καλά προετοιμασμένη εμψύχωση που εξασφαλίζει η αδ. Θηρεσία, να βρίσκονται γύρω από το Λόγο του Κυρίου, με σκοπό τη μελέτη του, την ανακάλυψη της δύναμής του και την ομορφιά να τον μοιράζονται μεταξύ τους.
Συχνά συμβαίνει μία πρωτοβουλία που ξεκινά με ενθουσιασμό και όρεξη πολλή, σιγά σιγά να χάνει τον ενθουσιασμό της και τον αριθμό της. Στην περίπτωση των «φίλων της Αγίας Άγγελας» συμβαίνει κάτι διαφορετικό. Φέτος είδαμε στην πρώτη αυτή συνάντηση προσευχής και άλλα νέα πρόσωπα. Αυξήθηκε ο αριθμός και ο ενθουσιασμός. Ήταν σαράντα δύο τα άτομα που συμμετείχαν και ήλθαν από τη Χώρα, τον Άγιο Ιωάννη στο Πόρτο, το Βαρύ, τον Κρόκο, την Περάστρα, το Σκαλάδο, το Σμαρδάκιτο, την καλλονή, την Κ και τα Λουτρά.
Η προσευχή μας αυτή τη φορά επικεντρώθηκε στην «αφιερωμένη ζωή» με αφορμή του έτους που είναι αφιερωμένο σ’ αυτήν. Έγινε όμως και αναφορά στο νέο Ιωβηλαίο έτος, που ετοιμαζόμαστε ν’ αρχίσουμε με όλη την Εκκλησία.
Η αδελφή Θηρεσία αντιμετωπίζει τα όποια προβλήματα της σωματικής υγείας της με όλη τη δύναμη της πίστη της που μεταδίδει στους άλλους με πολλή χαρά και ελπίδα. Είναι πεπεισμένη πως εκεί που υπάρχει, έστω και ένας μοναχός ή μία μοναχή πρέπει να υπάρχει χαρά και να την μεταδίδει και στους άλλους διότι πρέπει να γίνει κτήμα όλων των πιστευόντων.
Εκεί στο Παρεκκλήσι αυτό, μέσα στην ηρεμία της προσευχής ακούστηκε και η φωνή του Πάπα Φραγκίσκου, που το διάστημα αυτό συνεχώς επαναλαμβάνει με την ευκαιρία της προετοιμασίας για την έναρξη του εκτάκτου Ιωβηλαίου έτους: «Ανοίξτε τις πόρτες των Εκκλησιών, και δεχθείτε όλα τα μέλη των ενοριακών κοινοτήτων σας χρησιμοποιώντας την ευσπλαχνία και την αγάπη που μας προσφέρει ο Θεός Πατέρας στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού.
Και κάτι άλλο που συμβαίνει σ΄αυτή τη συνάντηση προσευχής η παρουσίαση και η παράδοση σε κάθε συνάντηση ενός διαφορετικού συμβόλου. Αφού γίνει η απαραίτητη εξήγηση για το σύμβολο τα μέλη της ομάδας προσευχής το παίρνουν στο πίστη τους και το μοιράζονται και με τα άλλα μέλη της οικογένειας τους.
Όταν ολοκληρώνεται η προσευχή που συνήθως διαρκεί μία ώρα, όλα τα μέλη περνούν στην αίθουσα υποδοχής της Μονής και εκεί διαπιστώνεται ο πρώτος καρπός του Λόγου του Θεού που είναι η αδελφοσύνη και η φιλία. Γι’ αυτό και έχουν επιλέξει το όνομα «φίλοι της Αγίας Άγγελας» που είναι η Ιδρύτρια του Μοναχικού Τάγματος των Ουρσουλινών Μοναχών..

Η συνάντηση για προσευχή στο Παρεκκλήσι της Μονής γίνεται μία φορά το μήνα σε ημέρα Κυριακή. 
Για κάθε πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στην αδελφή Θηρεσία στα τηλέφωνα 2283023414 και 698269557. Η ομάδα αυτή προσευχής είναι ανοικτή άνδρες και γυναίκες, σε έφηβους νέους και νέες, σε γνωστούς και αγνώστους και όλα γίνονται με ενθουσιασμό, χαρά και αισιοδοξία, ταπεινότητα και απλότητα διότι «η δόξα ανήκει μόνο στο Θεό»!
 Ένας μέλος 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 18-19.5.2024

Οικισμός Ενορία  18 -19 Μαΐου 2024 Αγάπη Αγίου Αγαπητού 18/5 Σάββατο   18.00 Θεία Λειτουργία Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου 18/5 Σάββατο   09.00 Θεία

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 17 Μαΐου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου