ΕΝΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΑΣ

ΕΝΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΑΣ

Μερικές φορές στον ουρανό, είτε αυτός είναι καταγάλανος όπως στην πιο πάνω φωτογραφία, είτε πολύ συννεφιασμένος, κάνουν την εμφάνισή τους περίεργες εικόνες που μπορούν με πολλούς τρόπους να ερμηνευτούν.
Χθες το μεσημέρι, πάνω από τη Μητρόπολη μας στο Κάστρο Νάξου, είδαμε μια τέτοια περίεργη εικόνα και ο κ. Μιχάλης Ρεμούνδος, εντυπωσιασμένος, έσπευσε να την αποθανατίσει.
Ο τίτλος που έδωσε ο ίδιος στην εικόνα αυτή ήταν: «Ένας άγγελος πάνω από τη Μητρόπολή μας».
Είναι αλήθεια πως, οι άγγελοι όταν έρχονται στη γη, πάντα φέρ-νουν ένα θεϊκό μήνυμα.
Ποιο όμως ήταν άραγε το μήνυμα που έφερε αυτός ο άγγελος του Κυρίου στις 30 Νοεμβρίου 2015, που στάθηκε πάνω από τον Μητροπολιτικό μας Ναό;
Σίγουρα θα είναι το γεγονός της έναρξης του Ιωβηλαίου έτους της Ευσπλαχνίας που θα αρχίσει στις 8 Δεκεμβρίου 2015. Αυτό θα γίνει στο Κάστρο της Νάξου, στις 6 το απόγευμα διαδοχικά σε τρεις διαφορετικούς Ναούς: στο Παρεκκλήσιο της Αμιάντου Συλλήψεως της Παναγίας, (την γνωστή Καπέλλα) που εκείνη την ημέρα θα πανηγυρίσει, στο Παρεκκλήσιο του Ποιμαντικού-Πνευματικού και Πολιτιστικού μας Κέντρου «Αγία Ούρσουλα» που θα αφιερωθεί στη Θεία Ευσπλαχνία και στο Μητροπολιτικό μας Ναό, όπου θα γίνει το συμβολικό άνοιγμα «της Θύρας Ευσπλαχνίας», που θα μας υπενθυμίζει την αληθινή Θύρα, που είναι ο Ιησούς Χριστός.
Ο Κύριος θέλησε με την εικόνα αυτή, να μας πει ότι οφείλουμε, ι-διαίτερα σ’ αυτό το έκτακτο ιωβηλαίου έτος της ευσπλαχνίας, να στρέ-ψουμε τα μάτια μας προς τον ουρανό. Η ευσπλαχνία του Θεού ξεκινά από εκεί. Φθάνει πάνω στη γη και δωρίζεται σε κάθε άνθρωπο καλής θέλησης, με την υποχρέωση όμως και εκείνος να την δωρίσει σε κάθε συνάνθρωπό του.


 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 4ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 30 Ιανουαρίου 2023                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου