ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΙΩΒΗΛΑΙΟΥ ΕΤΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΣΠΛΑΧΝΙΑΣ ΣΤΗ ΝΑΞΟ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΙΩΒΗΛΑΙΟΥ ΕΤΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΣΠΛΑΧΝΙΑΣ ΣΤΗ ΝΑΞΟ

Όπως είχε προγραμματιστεί, η έναρξη του Ιωβηλαίου έτους για την Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου έγινε την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015 στη Μητρόπολή της στη Νάξο με την παρουσία του Αρχιεπισκόπου μας π. Νικολάου.
Την παραμονή τελέστηκε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στο πανηγυρίζον Παρεκκλήσιο της Αμιάντου Συλλήψεως της Παναγίας στο Κάστρο της Νάξου.

Την ημέρα της εορτής τελέστηκε πανηγυρική Αρχιερατική θεία Λειτουργία από τον Αρχιεπίσκοπό μας και συλλειτούργησαν μαζί του ο Αρχιερατικός επίτροπος Νάξου και Πάρου, Παν/τατος π. Εμμανουήλ Ρεμούνδος και ο εφημέριος του Ιερού Μητροπολιτικού και Ενοριακού μας Ναού, π. Γεώργιος Παλαμάρης.
Η όλη Ιεροτελεστία άρχισε με το προβλεπόμενο τυπικό της έναρξης του Ιωβηλαίου έτους και συνεχίστηκε με τη Θεία Λειτουργία προς τιμή της Αμιάντου Συλλήψεως της Παναγίας.
Στην ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στα άτομα που είναι αφιερωμένοι οι τρεις Ναοί του Κάστρου, οι οποίοι και χρησιμοποιήθηκαν για την έναρξη του ιωβηλαίου έτους.

Το Ναό της Αμιάντου Συλλήψεως της Θεοτόκου.
Μίλησε για το δώρο του Κυρίου προς την ανθρωπότητα στο πρόσωπο της Παναγίας, την οποία, και μέσα από τα προαιώνια σχέδια του, την κατέστησε κεχαριτωμένη για να γίνει άξια μητέρα του Μονογενούς Υιού του Ιησού Χριστού. 

Το Ναό της Θείας Ευσπλαχνίας. 
Έτσι ονομάστηκε στις 8 Δεκεμβρίου 2015 το ανακαινισμένο Παρεκκλήσιο της πρώην Μονής Ουρσουλινών στο Κάστρο Νάξου, το οποίο τώρα ανήκει στην Αρχιεπισκοπή μας. 

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ευλογήθηκε Η εικόνα της Θείας Ευσπλαχνίας και με λιτανεία πορευθήκαμε στο Παρεκκλήσιο, όπου και ενθρονίστηκε. Την εικόνα φιλοτέχνησε η αγιογράφος κυρία Στέλλα Φωσκόλου, η οποία και μετά από πρόσκλησή μας, ήταν παρούσα στην όλη ιεροτελεστία.

Μητροπολιτικός Ναός

Στη συνέχεια πορευθήκαμε στον τρίο ναό, τον Μητροπολιτικό μας όπου έγινε το άνοιγμα της πόρτας της Ευσπλαχνίας. Εκεί η δεσπόζουσα ιστορική και αμφιπρόσωπη εικόνα της Παναγίας που κρατά στην αγκαλιά της το παιδί Ιησούς θα είναι ο πρώτος ιερός τόπος προσκυνήματος για όλο το έκτακτο ιωβηλαίο έτος της ευσπλαχνίας και για όλη την τοπική μας Εκκλησία.

Η Θεοτόκος παρουσιάζει τον Υιό της που κρατά στην αγκαλιά της. Αυτός είναι η αληθινή εικόνα την εικόνα της Ευσπλαχνίας του Θεού Πατέρα. Για να αναγνωρίζουμε αυτό το πρόσωπο είναι απαραίτητη η ενέργεια του Αγίου Πνεύματος.

Όσοι συμμετείχαν στην ιεροτελεστία αυτή έλαβαν μία μικρή εικόνα αντίγραφο της Μεγάλης Εικόνας της Ευσπλαχνίας και καλέστηκαν στην όμορφα ανακαινισμένη ενοριακή αίθουσα να πάρουν ένα κέρασμα.

 

 

 

 

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα ενοριών

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΟΡΙΩΝ  Οικισμός Ενορία 4-5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Κυριακή 09.00 Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως

5η Κυριακή του Έτους

  5η  ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, Κύκλος Α΄     ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Ψλ 95 [94], 6-7) Ελάτε, να προσκυνήσουμε τον Θεό, και να προσπέσουμε

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 4ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 4 Φεβρουαρίου 2023                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου