Ενέργειες για την υπεράσπιση των γυναικών

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

 

Η 25 Νοεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και ο παγκόσμιος οργανισμός αφιερωμένων γυναικών που καταπολεμά το φαινόμενο της εμπορίας ανθρώπων, ιδιαιτέρως των γυναικών, εγκαινίασε την παγκόσμια πρωτοβουλία Call to Action.

«Εμείς στην Talita Kum (= κορίτσι, σου λέω σήκω!) υποστηρίζουμε τα θύματα δίνοντάς τους να καταλάβουν ότι κάθε άνθρωπος μπορεί να ζήσει με αξιοπρέπεια» δήλωσε η Αδελφή Maria Luisa Puglisi, μέλος της οργάνωσης.

Η Εκκλησία για άλλη μια φορά παίρνει θέση υπεράσπισης των γυναικών. Και το έκανε την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών με μια διεθνή  εκδήλωση που, σύμφωνα με τους διοργανωτές, σαν στόχο έχει «να μετατρέψει την οικονομία της εμπορίας ανθρώπων σε μια οικονομία φροντίδας που θα κάνει τους πάντες, ιδιαίτερα τις γυναίκες, πιο ικανούς να προάγουν ασφαλείς και ευημερούσες κοινότητες».

Στη διαδικτυακή εκδήλωση ακούστηκαν οι αληθινές μαρτυρίες πρώην θυμάτων trafficking προερχόμενα από την Ασία, την Αφρική, τη Λατινική Αμερική και την Ευρώπη. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Γραμματέας του Κράτους του Βατικανού Καρδινάλιος Pietro Parolin.

Η οργάνωση Talitha Kum μέσα από συγκεκριμένες δράσεις, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του ευαγγελίου που ζητά να ζήσουμε με συμπόνια και έλεος, προσεγγίζει θύματα για να τα υποστηρίξει και να τα βοηθήσει να καταλάβουν ότι κάθε άνθρωπος μπορεί να ζήσει με αξιοπρέπεια και πληρότητα.

(πηγή: vaticannews.va)

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 27 Ιανουαρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Πρόγραμμα Ενοριών

   Οικισμός Ενορία 28–29 Ιανουαρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Κυριακή 09.30

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου