Εμπιστοσύνη σημαίνει να διακινδυνεύσεις τη ζωή

Το μωρό έχει εμπιστοσύνη. Δεν μπορεί να μην εμπιστεύεται τη μητέρα του. Ξέρεις γιατί;  Διότι εμπιστεύεται το πρόσωπο που αγαπά περισσότερο από όλους.

Απαραίτητη εμπιστοσύνη  για να κάνει τα πρώτα. Εμπιστοσύνη που βοηθά να κάνεις τις πρώτες πεταλιές στο σκοτάδι.  Πόση πράγματι εμπιστοσύνη δείχνει το παιδί στο σπίτι, στο σχολείο.  Πιστεύει τυφλά στη μητέρα του, στη δασκάλα.  Εμπιστοσύνη  στο σπίτι του επιτρέπει  να ζει και να μεγαλώνει , στο σχολείο να μαθαίνει  και να εκπαιδεύεται.

Μια μητέρα μου διηγείται  αυτό που της συνέβηκε ενώ βρισκόταν στο μαιευτήριο: “μόλις μου το παρέδωσαν  στην αγκαλιά μου, το μωρό ου  αμέσως σφίχτηκε πάνω μου, με κλειστά μάτια  και με μία ικανότητα σαν να περίμενε από καιρό αυτή τη στιγμή. Όλα γινόντουσαν με μια αυθόρμητη και φυσική εμπιστοσύνη που με εξέπληξε και με γέμισε από χαρά.”

Πόση εμπιστοσύνη έχει ένα μωρό! Το μωρό είναι η εμπιστοσύνη. Με κλειστά μάτια  εμπιστεύεται τη μητέρα του: Δεν ζητά, ε ζητά καμιά εξήγηση  για την ποιότητα του μητρικού. Αυτόεμπιστεύεταιμόνοτημητέρατου. Για το μωρό  είναι αναμφισβήτητη» η μητέρα είναι η αγάπη και κανένας δεν το αγαπά πιο πολύ.

Ξέρεις γιατί ο Ιησούς στον λόγο του ζητά «να ρίξουμε τα δίχτυα» και να διακινδυνεύσουμε τη ζωή μας; Ξέρεις γιατί μπορείς να τον εμπιστευτείς με κλειστά μάτια; “κοιτάζοντάς τον στο σταυρό” διαπιστώνεις πως κανένας δεν σ’ αγαπά περισσότερο από Αυτόν.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής (του Σεβ. Νικολάου)

  ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΔΩΡΕΑΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ Στη σημερινή ευαγγελική περικοπή ακούσαμε είναι ένα από τα πιο γνωστά επεισόδια του Ευαγγελίου, ο «πολλαπλασιασμός των άρτων».

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου