Ελληνίδα Πρέσβης στην Αγία Έδρα

 

Για κάποιους (προφανώς υπηρεσιακούς) λόγους δεν μακροημερεύουν οι Πρέσβεις της χώρας μας στην Αγία Έδρα: το Σεπτέμβριο 2019 είχε παρουσιάσει τα διαπιστευτήρια του στον Πάπα ο τότε νέος πρέσβης της Νικόλαος Πατακιάς. Ένα χρόνο αργότερα αντικαταστάθηκε από τον πρέσβη Πάνο Καλογερόπουλο ο οποίος ολοκλήρωσε τη διπλωματική του καριέρα και συνταξιοδοτήθηκε 14 μήνες αργότερα, στο τέλος 2021, έχοντας, προφανώς, ασχοληθεί με την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Ελλάδα.

Πριν ένα μήνα, από εθιμοτυπική επίσκεψή της στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, πληροφορηθήκαμε ότι νέα Πρέσβης ορίσθηκε η κα Αικατερίνη Γεωργίου, η οποία παρουσίασε τα διαπιστευτήριά της στις 25 Φεβρουαρίου 2022. Η συνάντησή της με τον Ποντίφικα απέκτησε εκτενή δημοσιότητα, επειδή το ίδιο πρωινό ο Πάπας έκανε, ασυνήθιστη για το διπλωματικό πρωτόκολλο, επίσκεψη στην Πρεσβεία της Ρωσίας στην Αγία Έδρα, κάνοντας έκκληση για ειρήνη στην Ουκρανία. 

Η ελληνίδα πρέσβης, σύμφωνα με το βιογραφικό της, από το Γραφείο Τύπου του Βατικανού, είναι 61 ετών και γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Έχει σπουδές ελληνικής και αγγλικής φιλολογίας στον Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Υπηρετεί 37 χρόνια στο Υπουργείο Εξωτερικών, την τελευταία διετία εντός Ελλάδας, ενώ προηγουμένως (2015 -2019) ήταν Πρέσβης στην Ιρλανδία.  

Φωτογραφία Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με Πρέσβη από ΕΡΤ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ

μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ  ΤΗΣ 3ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 22 Μαρτίου  2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου