Ελλάδα-Αγία Έδρα: τα 40 χρόνια σχέσεων εορτάζονται με τέχνες

ΕΛΛΑΔΑ-ΑΓΙΑ ΕΔΡΑ: ΤΑ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΧΕΣΕΩΝ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΕΧΝΕΣ

 

 

Στο Palazzo della Cancelleria στο Βατικανό βρίσκεται σε εξέλιξη η έκθεση «Κοινωνία προσώπων. Η απεικόνιση της ανθρώπινης μορφής».

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Ελληνικής Πρεσβείας για τον εορτασμό δύο πολύ σημαντικών επετείων: των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση αλλά και των 40 χρόνων Διπλωματικών Σχέσεων Ελλάδος και Αγίας Έδρας, με σκοπό να ενδυναμωθούν ακόμα περισσότερο οι σχέσεις των δύο Κρατών, εν όψει επίσης και της επικείμενης επίσκεψης του Ποντίφικα στην Ελλάδα.

«Η πρωτοβουλία αυτή αντανακλά τη σταθερή βούληση της Χώρας μας να ενισχύσει και να εντατικοποιήσει τη διμερή συνεργασία με την Αγία Έδρα», αναφέρει στην παρουσίαση ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Νίκος Δένδιας.

Η έκθεση, που θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου 2021, φιλοξενεί 66 έργα Ελλήνων καλλιτεχνών από τη μεταβυζαντινή περίοδο έως τη σύγχρονη εποχή, μεταξύ των οποίων έργα των: Νικολάου Γύζη, Νικηφόρου Λύτρα, Γεωργίου Ιακωβίδη, Γιάννη Μόραλη, Γιάννη Τσαρούχη, Γεωργίου Ρόρρη και πολλών άλλων.

(πηγή: vaticannews.va)

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

«Σώμα Χριστού» στον απόστολο Παύλο

«ΣΩΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥ» ΣΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΑΥΛΟ Δύο τύποι εκκλησίας   Όπως είναι γνωστό, η διδασκαλία περί «Σώματος Χριστού» δεν είναι ενιαία στις Επιστολές του Αποστόλου Παύλου.

Προετοιμασία Μελλονύμφων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Στην Μετασυνοδική Αποστολική Παραίνεσή του ο Πάπας Φραγκίσκος γράφει: η συζυγική αγάπη που ενώνει τους συζύγους είναι μια αγάπη εξαγιασμένη, εμπλουτισμένη και φωτισμένη από

Angelus, 19 Μαρτίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 19 Μαρτίου 2023   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Σήμερα το Ευαγγέλιο μας δείχνει τον Ιησού που

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου