Ελλάδα-Αγία Έδρα: τα 40 χρόνια σχέσεων εορτάζονται με τέχνες

ΕΛΛΑΔΑ-ΑΓΙΑ ΕΔΡΑ: ΤΑ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΧΕΣΕΩΝ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΕΧΝΕΣ

 

 

Στο Palazzo della Cancelleria στο Βατικανό βρίσκεται σε εξέλιξη η έκθεση «Κοινωνία προσώπων. Η απεικόνιση της ανθρώπινης μορφής».

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Ελληνικής Πρεσβείας για τον εορτασμό δύο πολύ σημαντικών επετείων: των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση αλλά και των 40 χρόνων Διπλωματικών Σχέσεων Ελλάδος και Αγίας Έδρας, με σκοπό να ενδυναμωθούν ακόμα περισσότερο οι σχέσεις των δύο Κρατών, εν όψει επίσης και της επικείμενης επίσκεψης του Ποντίφικα στην Ελλάδα.

«Η πρωτοβουλία αυτή αντανακλά τη σταθερή βούληση της Χώρας μας να ενισχύσει και να εντατικοποιήσει τη διμερή συνεργασία με την Αγία Έδρα», αναφέρει στην παρουσίαση ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Νίκος Δένδιας.

Η έκθεση, που θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου 2021, φιλοξενεί 66 έργα Ελλήνων καλλιτεχνών από τη μεταβυζαντινή περίοδο έως τη σύγχρονη εποχή, μεταξύ των οποίων έργα των: Νικολάου Γύζη, Νικηφόρου Λύτρα, Γεωργίου Ιακωβίδη, Γιάννη Μόραλη, Γιάννη Τσαρούχη, Γεωργίου Ρόρρη και πολλών άλλων.

(πηγή: vaticannews.va)

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

4η Κυριακή του Πάσχα (B)

4η   ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (B)        ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ.33(32),5-6         Από το έλεος του Κυρίου η γη είναι γεμάτη. Με το Λόγο του

ΜΕΛΕΤΗ_ΤΟΥ_ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 25 Μαΐου  2024     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου