ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ
ΝΑΞΟΥ-ΤΗΝΟΥ-ΑΝΔΡΟΥ-ΜΥΚΟΝΟΥ

ΕΚΚΛΗΣΗ
ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ

Αγαπητοί μου αδελφοί και αδελφές,

Τον τελευταίο καιρό συνεχώς αυξάνουν  οι πληροφορίες βίαιων διωγμών  εναντίον αθώων  αδελφών μας στην πίστη, ιδιαίτερα στη μέση Ανατολή, αλλά και  σε άλλες χώρες της γης.

Δυστυχώς  σπανίως αυτοί οι διωγμοί, που είναι εξ ίσου σκληροί και  περισσότεροι  από εκείνους των πρώτων χριστιανικών χρόνων,  κινούν σοβαρά το ενδιαφέρον των ηγετών της Δύσης.

Η  τοπική μας Εκκλησία, ενωμένη με τις άλλες τοπικές Καθολικές Εκκλησίες του κόσμου, καλεί τα μέλη της σε προσευχή.

Οι εφημέριοι, ας επιλέξουν την ημέρα και τον τρόπο προσευχής προς τον Κύριο της ευσπλαχνίας και της αγάπης για τους διωκομένους αδελφούς μας στις ποιμαντικές τους ενότητες.

Προσωπικά θα συμμετάσχω στην Ακολουθία της Αγρυπνίας της Πεντηκοστής που διοργανώνεται από την Ποιμαντική Ενότητα Καλλονής την Παραμονή της Πεντηκοστής στις 8.30 μ.μ. το βράδυ του Σαββάτου 30 Μαΐου 2015 στον Ενοριακό Ναό του Αγίου Ζαχαρία.

Καλώ κλήρο και λαό, αν θέλουν, να συμμετάσχουν στην αγρυπνία αυτή και να ζητήσουμε όλοι μαζί από το  Θεό  Πατέρα, να στείλει το Πανάγιο Πνεύμα, μέσω του Υιού Του:

Στους διώκτες για να τους φωτίσει να σταματήσουν  τους απάνθρωπους διωγμούς εναντίον των χριστιανών,  διότι πιστεύουν στο Θεό της Αγάπης και τον υπηρετούν στο πρόσωπο κάθε ανθρώπου.

Στους διωκομένους αδελφούς και αδελφές μας  που υποφέρουν εξ αιτίας της πίστης τους  στον Αναστημένο Ιησού Χριστό για να μην τον προδώσουν ποτέ.

Στους Ηγέτες των κρατών της ελεύθερης Δύσης, να πάρουν τις κατάλληλες αποφάσεις και με  ενδεικνυόμενα ηθικά μέσα να σταματήσουν επί τέλους αυτούς τους διωγμούς που προσβάλλουν την ανθρωπότητα.

Τέλος και σ’ εμάς όλους, ώστε  ωθούμενοι  από το παράδειγμα της δυνατής και θαρραλέας μαρτυρίας της πίστης  των μαρτύρων αδελφών μας, να τους στηρίξουμε με την προσευχή μας και να παραδειγματιστούμε από την ζωντανή πίστη τους. ΄

Βέβαιος για την ανταπόκρισή σας  στην  προσευχή για τους σύγχρονους μάρτυρες της πίστης, φιλικά σας χαιρετώ και πατρικά σας ευλογώ.

                                                       Τήνος 22/5/2015

+Νικόλαος
Καθολικός Αρχιεπίσκοπος  Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου
Μητροπολίτης παντός Αιγαίου

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 24ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 22 Σεπτεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου