Εκδήλωση για τα προσφυγόπουλα από την «Κάριτας Αθήνας» και έξι ελληνογαλλικά σχολεία Με σκοπό να απαλυνθεί ο πόνος του ξεριζωμού

Με αφορμή την εφετινή καθιέρωση της 17ης Ιανουαρίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων και Μεταναστών από το Βατικανό, διοργανώνεται εκδήλωση για τα προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται στον Ελαιώνα από τη φιλανθρωπική οργάνωση «Κάριτας Αθήνας» σε συνεργασία με τη Γραμματεία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΓΙΕΙΕ) και με έξι Ελληνογαλλικά σχολεία Αθήνας και Πειραιά. Η εκδήλωση με τίτλο «Από παιδιά για τα παιδιά, με αγάπη» σκοπό έχει να απαλυνθεί λίγο ο πόνος του ξεριζωμού από την πατρίδα τους.

Την Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2016, στις 11.00, εξήντα μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου της Ελληνογαλλικής Σχολής Αγίου Ιωσήφ Πεύκης, της Ελληνογαλλικής Σχολής Αγίου Παύλου Πειραιά, του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης, του Λεοντείου Λυκείου Πατησίων, της Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών και της Ελληνογαλλικής Σχολής Jeanne D' Arc Πειραιά θα παρουσιάσουν ένα μουσικό πρόγραμμα. Στον ειδικά διαμορφωμένο ημιυπαίθριο χώρο του Κέντρου Φιλοξενίας θα ακουστούν ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά και αραβικά τραγούδια για την αγάπη, την ειρήνη και την αλληλεγγύη.

Στη συνέχεια, οι μαθητές θα συμμετάσχουν σε διαδραστικά, μουσικά και εικαστικά παιχνίδια με τα φιλοξενούμενα παιδιά, καθώς και στη δημιουργική τους απασχόληση χαρίζοντας τους είδη ζωγραφικής. Στο τέλος, θα διανείμουν χειροποίητες κάρτες σε σχήμα καρδιάς με ευχές, μπισκότα, ζαχαρωτά και καραμέλες προς τα παιδιά και γλυκά προς όλους (μικρούς και μεγάλους) που θα έχει ετοιμάσει η ομάδα «Μαριανοί Νέοι σε Δράση».

Η Κάριτας Αθήνας είναι σωματείο Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα αναγνωρισμένο από το κράτος, μέλος της Κάριτας Ελλάς (που αποτελεί σκέλος της Caritas Europa και της Caritas Internationalis, της Φιλανθρωπικής Οργάνωσης της Καθολικής Εκκλησίας με ενεργό δράση σε περισσότερες από 160 χώρες στον κόσμο. Η δράση της Κάριτας Ελλάς, ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο, με την προσφυγική κρίση είναι πολύ σημαντική στα σημεία υποδοχής στη Χίο, την Λέσβο, την Κω, την Ρόδο και την Ειδομένη.

Ιδρύθηκε το 1978, με σκοπό την καταπολέμηση της φτώχειας και της αδικίας, τη στήριξη ευπαθών και ευάλωτων ομάδων συνανθρώπων μας και την ανάπτυξη διαφόρων οργανωμένων δράσεων (αιμοδοσίας, τρίτης ηλικίας, κοινωνικής συμπαράστασης, υποστήριξης ασθενών, προσφύγων και μεταναστών, καθώς και φυλακισμένων). Αποστολή της είναι η συνεχής και ανιδιοτελής αρωγή, η αλληλεγγύη, η συμπαράσταση και η προσφορά προς κάθε άνθρωπο που βρίσκεται σε ανάγκη, ανεξαρτήτως θρησκεύματος, εθνικότητας, φυλής, γλώσσας ή ηλικίας, προσπαθώντας να καλύψει υλικές, ψυχολογικές και πνευματικές ανάγκες. Μόνο ο τομέας του Προσφυγικού Έργου βοηθάει περισσότερα από 70.000 άτομα ετησίως.

Το πολύπλευρο έργο της οργάνωσης απαιτεί ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων και λειτουργία διαφόρων οργανωμένων τομέων δράσης, στους οποίους ανταποκρίνεται χάρη κυρίως στους εθελοντές της (καθώς το έμμισθο προσωπικό καλύπτει πολύ μικρό μέρος των μεγάλων αναγκών της) και στους θερμούς υποστηρικτές, δωρητές και χορηγούς της, αλλά και στη συμμετοχή της σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, αφού δεν έχει οικονομική ή υλική υποστήριξη από το κράτος.

Η Γραμματεία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων στην Ελλάδα (Γ.Ι.Ε.Ι.Ε.) αποτελεί Σύνδεσμο, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, αναγνωρισμένο από το κράτος που ιδρύθηκε το 1996 με μέλη του τα επονομαζόμενα Ελληνογαλλικά Σχολεία της χώρας. Είναι ενεργό μέλος αντίστοιχων διεθνών Οργανισμών και ως κύριο σκοπό της έχει την υποστήριξη και προώθηση της χριστιανικής διδασκαλίας σε διάφορους επίσημους ελληνικούς και ευρωπαϊκούς φορείς, καθώς και τον συντονισμό της συνεργασίας μεταξύ των μελών της, για την ανάπτυξη και την παιδαγωγική βελτίωση της παραπάνω διδασκαλίας.
Πηγή κειμένου: BHMA 13/01/2016

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική Ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 12 Ιουνίου 2024

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 12 Iουνίου 2024     Το Πνεύμα και η Νύμφη. Το Άγιο Πνεύμα καθοδηγεί τον λαό

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου